Even tussendoor

Telekia speciosa - koeienogenWegens behoorlijke computer problemen heb ik gisteren – woensdag – weliswaar de hele avond achter mijn computer gezeten, maar nauwelijks productief kunnen zijn.
Geen leuk vertelseltje vandaag, maar alleen een fotootje… Van de koeienogen (Telekia speciosa) die hier – veel vroeger dan gewoonlijk – al in bloei staan.
Het zijn hele forse planten, de bloemen komen bij mij op ooghoogte, met groot blad en ‘slordig’ ogende bloemen. Maar precies daarom vind ik ze zo leuk.
Ze heten het vooral op een halfbeschaduwd plekje goed te doen, maar hier floreren ze bijzonder goed op een erg zonnige standplaats. Vorig jaar hebben ze nochtans niet gebloeid, maar dat jaar doken er voor het eerst een aantal zaailingen op.
Telekia is geen inheemse plant, ze is afkomstig uit Zuid-Amerika, maar in een tuin als de mijne lijkt ze toch best op haar plaats.

Deze buttons respecteren je privacy (zie info):

One thought on “Even tussendoor

  1. Ik las bij je reacties van “Wat bloeit op 2 juni” dat de Telekia in Menck’s tuin nog lang niet bloeit. Bij mij hetzelfde. De bladeren zijn weliswaar al flink gegroeid maar nog geen stengel te zien. De bloemen verschijnen pas veel later. Hij heeft zich wel uitgezaaid.
    Die plant is zo majestieus, ik hou er ook van.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.