Eten en Drinken – To Eat and to Drink

Ondanks het zachte weer is het druk op de voederplank en aan het vogelbadje.
Het resultaat van een paar minuten filmen…
De stukken die ik wegliet waren té onscherp, of te wiebelig… maar wemelden net zo goed van de vogels.
(Ik weet dat niemand deze tweeëneenhalve minuut waarin niks gebeurt zal uitkijken… maar spoel even door naar de laatste sequencies… daar krijg je een beetje een indruk hoe enorm druk het soms kan zijn bij de voedersilo…)

Volgende keer probeer ik er een streepje muziek onder te plakken, maar op een of andere manier kreeg ik daarmee vandaag telkens haperingen bij de overgangen.

 

 

Despite the mild weather it is extremely buzzy near the birdfeeder and the birdbath.
Here the result of only a few minutes of filming.
The parts that I left out were too blurred, or I didn’t keep the camera steady or… but they also had lots of birds.
(I know that nobody will look through the complete video of two and a half minutes… but just fast forward to the last sequences: that gives you an impression of how buzzy it can be.)

Next time I’ll try to add a soundtrack, but when I tried that today, there were always some glitches in the music during the transitions between different stills.

Deze buttons respecteren je privacy (zie info):

10 thoughts on “Eten en Drinken – To Eat and to Drink

  1. Op deze beelden zijn het inderdaad vooral mezen, hoewel er vaak meer groenlingen zitten (een paar dagen geleden zelfs acht tegelijk op de voederplank).
   Vinken komen hier ook vrij veel, maar die zitten bijna altijd op de grond – alleen hoogst uitzonderlijk eens op de voederplank.

   En dit was ook voor het eerst dat ik een mees een bad zag nemen. Ik zie regelmatig een roodborstje of een merel plonzen, maar nog niet eerder een mees.

 1. ’t doet mij denken aan het komen en gaan aan een drinkplaats in de Afrikaanse savanne. Mooi scherpe beelden. Door het raam gefilmd? (propere ramen in dat geval 😉 )

  1. Inderdaad doorheen het raam gefilmd, en met mijn minst goede lens… En nog niet eens op de hoogste resolutie die mijn camera toelaat. Ik ben dus inderdaad ook niet ontevreden over de scherpte, al moet ik eens gaan proberen om de scherpte manueel aan te passen, want hier koos hij zijn focus zelf, en die ligt niet altijd waar ik hem wil.

 2. Hier nemen de mezen regelmatig een bad.
  Het zijn zelfs voornamelijk mezen die ik zie plonzen.
  Ook vrij veel vinken maar nog nooit een groenling in de tuin gezien

 3. Hier komen vooral merels, vinken badderen. Op de voederplank mussen, koolmezen, vinken, groenlingen; op de grond scharrelen dan de winterkoninkjes en de roodborstjes. Het puttertje heb ik ook al gezien. Zo leuk allemaal!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.