5 thoughts on “Woordeloze Woensdag – Wordless Wednesday

 1. @Dini en onderdeappelboom: Het geheim is niet een ander land, maar een beetje verder van zee en op droge zandgrond gaan wonen!
  In de winter is het hier wel kouder dan dichter bij de kust (en/of op klei/leemgrond), maar bij het kleinste straaltje zon warmt dat zand meteen op.

  Maandag kwam de zon hier af en toe een minuut of drie tevoorschijn, en dat was voldoende om de knoppen te doen opengaan.

  De tweede truc is natuurlijk ook, om vroegbloeiende krokussen te planten: in de bloemenweide staan vooral de hele vroege (en kleinbloemige) C. ancyrensis, C. vernus en C. tommasinianus.
  Elders in de tuin heb ik nog ergens een ‘goedkoop zakje verwilderingsbolletjes’ geplant, en die laten hun knoppen nog niet zien.

 2. jaah ik heb ook al knoppen klaar staan op een licht en toch beschut stukje tuin. (achter de lavendelhaag)Ik heb ongeveer 4 soorten krokussen, volgens mij staat de vanguard al zo vroeg klaar. Maar t kan ook een andere lila variant zijn. 🙂 (ik heb de remembrance, prins claus, vanguard, en een lila krokus die de vorige bewoners vergeten zijn (yay) )

  Heerlijk om alles weer te zien ontluiken 🙂 Maart is toch wel een van mijn favoriete maanden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.