Ecoflora – we worden concreet!

No English translation today, as this post is about the concrete details for a garden bloggers meeting later this month at Ecoflora, a nursery near Brussels that grows herbs and native wildflowers.

Silene dioica - Dagkoekoeksbloem, Red campion
Silene dioica - Dagkoekoeksbloem, Red campion
Volgende week zondag, 29 maart, ontmoeten een aantal Vlaamse bloggers met hart voor biologisch en natuur-nabij tuinieren elkaar tijdens de Lente-Opendeurdagen bij Ecoflora.

Op voorstel van Bart ontmoeten we elkaar rond 13.00 aan de glijbaan aan de achterkant van de gebouwen. Op die manier hebben we hopelijk ook nog de tijd om voor de grote volkstoeloop wat plantjes te scoren…
In de loop van de middag is er de gelegenheid om tussen het plantjes kiezen en keuren door bij een drankje nader met elkaar kennis te maken.

Het idee voor een afsluitend etentje kwam van Mme Zsazsa, en de prijs voor het beste idee in dat verband kwam vervolgens van Anneleen, die in een reactie op Barts bericht in dit verband voorstelde om ons naar ’t Zwart Schaap in Gooik te begeven.

En wie mogen we ginder allemaal verwachten?
Wie zeker komen zijn:

Andere bloggers hebben wel interesse, maar twijfelen nog, wegens afstand, nakende geboorte, overvolle agenda of andere redenen.
Moeten dus nog overtuigd worden:

Vanuit het zuid-oosten van de provincie Antwerpen zijn in elk geval al carpool-afspraken gemaakt, wellicht kan dat vanuit andere hoeken van het land ook?
Het zou fijn zijn als de mensen die meegaan naar ’t Zwart Schaap mij dat voor donderdag laten weten, dan kan ik een telefoontje plegen om te reserveren…

Deze buttons respecteren je privacy (zie info):

17 thoughts on “Ecoflora – we worden concreet!

 1. ’t Zwart Schaap, jipie! Ik durfde dat hier niet voorstellen omdat dat bij ons in de categorie heel speciale gelegenheden valt. Maar afgaand op de lijst van deelnemers wordt dit ook wel een heel speciale gelegenheid waar ik al erg naar uitkijk!
  Ik kan u verzekeren: Lode kan er wat van! (We moeten wel reserveren als dat nog niet gebeurd is.)

 2. Ik zal er inderdaad zijn, meer zelfs, ik kom niet alleen. Mijn vriendin komt ook (ze is zelfs noodzakelijk als chauffeur, want ik heb geen rijbewijs :-O ).
  Als er iemand weet hoe ik planten met losse wortel kan bewaren in de auto, gaan we ook mee naar het zwart schaap.

 3. @ Jan: Planten met blote wortel, gewoon goed inpakken (de wortels) in zwart plastic (een vuilzak of zo) zodat ze niet uitdrogen. Neem voor de zekerheid maar een plantenspuit of zo mee om wat extra vocht in de zak te brengen. Of giet gewoon eerst wat water in de zakken. Voila, en nu hop naar ’t Schaap alwaar ik ook zal zijn (alleen). Ik ga ervoor sparen! (als ik dit aan mijn moeder vertel, vind ze me vast decadent, hier komen wij om huwelijksverjaardagen te vieren en zo; maar ik zal repliceren met een van haar spreuken ‘On a que le bien qu’on se fait’).

 4. @tijdtussendoor: zaterdag gaat het wellicht iets rustiger zijn!

  @Anna: thank you!

  @Yo: ik heb intussen gereserverveerd, en zal in de tweede helft van de week het precieze aantal eters doorgeven.

  @Bart: je had eens moeten durven wegblijven!

  @Me!: we merken het dan wel of je er al dan niet bent…

  @Jan: prima, hoe meer zielen, enzovoort…

 5. De 2 buikbergers zullen ook paraat staan, maar misschien wel ietsje later (zodat we die dag ook nog voldoende kunnen renoveren :-). En we gaan graag mee eten ’s avonds (ah ja :-). Merci om de praktische kant te organiseren Annetanne! En Yo: als je gewoon hoofdgerecht en evt dessert neemt zijn de prijzen toch redelijk schappelijk? Ik herinner mij deze zomer een fantastische julienne-salade met rauwe courgette, wortel kerstomaatjes, fantastische mozarella, hmmm… (jammer dat het voor ons net iets te ver is om huwelijksverjaardagen te gaan vieren 😉

 6. @ onderdeappelboom: zie nu zeg, de vermomming wordt zelfs volledig achterwege gelaten! 😉 Waar wat mailsgewijze stalkcontacten toch al niet goed voor zijn he, de schaamte voorbij 🙂 Ben benieuwd naar je tuinierende pagadders!

 7. Buikberg: ik ben gewoon beleefd opgevoed hé, en als mensen de organisatie voor iets op zich nemen, dan weet ik dat je moet reageren, omdat dat anders zeer ambetant voor hen is. Dus of die vermomming achterwege blijft… we zullen zien… 😉

 8. Hoi, is er nu ook nog sprake van een ’tweede afspraakuur’? Wij kunnen er waarschijnlijk pas tegen een uur of 4 zijn, maar Bart herkennen we wel dus we weten jullie dan wel te vinden (tenzij jullie ergens aan het pintelieren zijn)

 9. Pingback: Ik moest wel…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.