Een nieuwe lente en een nieuw geluid…

Korianderthema - AnneTanne…of toch alvast een nieuwe lente en een nieuw gezicht.

Ik ben achter de schermen al even aan het knutselen aan een nieuwe layout, en hier is ie dan…
Het oorspronkelijke thema waar ik me op gebaseerd heb is Techland, maar ik ben langzaam bezig AnneTannes Kruidenmand onder te brengen binnen het hele WordPress-gebeuren, dat ik als Content Management System eigenlijk prettiger vind dan Joomla, al biedt het dan wellicht minder mogelijkheden.

Ik heb daarom ook de Suckerfish Dropdown menu plugin aan het thema toegevoegd, omdat ik de navigatie naar de statische pagina’s (de kruidenmand-inhoud dus vooral) ‘bij de hand’ wilde houden, zonder dat de hele zijbalk vol zou komen staan met de titels van die pagina’s. (Edit: de ontwikkelaar van deze plugin is uiterst behulpzaam: er was een klein probleempje met het menu, dat ietwat storend was, maar onvoldoende om de plugin ‘af te voeren’. Na de aanvankelijke publicatie van dit artikel is de ontwikkelaar hier even een kijkje komen nemen, merkte het probleempje op, en gaf ongevraagd de hulp die ik nodig had. Dankjewel Ryan.)

Een andere nieuwe plugin die ik heb geïnstalleerd is pageMash, omdat ik door het toevoegen aan die massa aan statische pagina’s nood had aan een eenvoudig admin-tooltje om de volgorde van die pagina’s te veranderen. (Dat is dus een administratieve plugin, waar jullie als gebruikers alleen het eindresultaat onder ogen krijgen.)

Tenslotte heb ik in het thema ook nog een ‘handtekening’ ingevoegd, maar om te vermijden dat je die op de home-pagina zeven keer ziet verschijnen, laat ik die alleen zien op een pagina met een individuele post. (Klik op de titel van dit bericht, en dan kom je – als je dit onsite en niet via een feedreader of een mail-update leest) op zo’n pagina terecht.)

Graag dus reacties over hoe dit nieuwe thema bevalt?
Is het in alle browsers even goed zichtbaar?

Deze buttons respecteren je privacy (zie info):

13 thoughts on “Een nieuwe lente en een nieuw geluid…

 1. Dank je wel Joost….
  Stom, Konq had ik zelf nog niet eens geprobeerd (en dat wil dan een theme hacken).
  Het schijnt dat IE 8 hier en daar heel erg gek doet? Iemand die daarvan al een beta geïnstalleerd heeft?
  Ik merk net dat in IE 7 transparantie van de submenu’s in de dropdown-navigatie wegvalt. Tja, als je die transparantie wel wil, moet je FireFox dus maar installeren.

  Ik kan dus alleen testen in Linux en Windows, en moet wachten tot mijn vakantie voorbij is over twee weken (jawel, lekker 2 hele weken vakantie) voor ik kan checken wat IE 6 er van bakt. Iemand?

  En Safari? daar heb ik helemaal geen toegang toe?

  Overigens, ik merk dat ik nog iets moet aanpassen aan de gravatars, dus die verdwijnen even…

 2. Hi.
  Sorry, I don’t speak Dutch.

  You seem to have a bug in your dropdown menu which is causing the menu to drop by 1px on mouseover. I think you should be able to fix that by adding the following to the CSS in the dropdown plugin.

  #suckerfishnav a
  {
  border-bottom:0;
  }

  Leave a comment on the Dropdown menu plugin page if you need any help.

 3. Trying to figure out what your page says is a good lesson on how confused I will be later in the year … I am visiting Holland for a few days in July 🙂

  I checked your site in IE6. The footer layout does not match that of Firefox, but it still looks fine so I wouldn’t bother fixing it. The rest of the page looks almost identical.

 4. Ryan, you’re amazing…
  Looking at your ip, I think you’re from New-Zealand? Many people from overseas consider our language as some kind of German, but don’t figure out it’s just plain Dutch we speak here in the northern part of Belgium.
  And yes, you were correct, I asked how the new layout looked like in IE 6, as I only have access to that browser on my work, and I’ve two weeks off now (happy me).

 5. Op mijn machientje (windows XP met firefox) werkt alles perfect. Ik vind het een heel mooi thema, met deftig lettertype, netjes en overzichtelijk. En het dropdownmenu doet mij een beetje kwijlen, misschien iets dat ik schaamteloos zal kopieëren… 🙂

 6. FireFox 2.0.0.12 en IE 7 beiden op Windows Vista:
  Menu item “Flora”, submenu’s “Kruisbloemigenfamilie” en “Kardinaalsmutsfamilie”, de tekst “milie” van “familie” valt buiten de bruine balk. Achtergrond is dus smaller dan de tekst. Andere items zitten er maar net binnen.
  Ann, kijk hier eens, altijd leuk om te testen wanneer je geen toegang hebt tot bepaald browsers: http://browsershots.org/

  Voor de rest: picobello!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.