Ga terug
–+ servings

Courgette-soep met een Indiaas Tintje

AnneTanne
Een soep met Indiase kerrie-kruiden, die zowel koud als warm kan geserveerd worden.
Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 35 min
Totale tijd 55 min
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 1,5 el olie of ghee
  • 3 middelgrote uien fijngehakt
  • 2 flinke tenen knoflook gehakt
  • 2 tl van je favoriete kerrie-poeder
  • 1/4 tl kurkuma
  • 1/4 tl komijnzaad
  • chilipoeder naar smaak
  • 1 kg courgettes in dobbelsteentjes
  • 650 ml groentenbouillon
  • 1 klein blikje kokosmelk

Voor de garnering

  • 1/4 komkommer in brunoise gesneden (hele kleine dobbelsteentjes)
  • verse gehakte koriander
  • verse gehakte citroenbasilicum

Instructies
 

  • Verhit de olie in een kookpan met dikke bodem, en fruit de uien op laag vuur tot ze zacht zijn (4-5 min.).
  • Voeg de knoflook en de specerijen toe, en fruit gedurende maximaal een minuut.
  • Voeg de courgettes toe en fruit nog een paar minuten.
  • Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Laat de soep pruttelen tot de courgettes zacht zijn (ongeveer een half uur).
  • Neem de pan van het vuur en mix de soep tot een fluwelige consistentie. Voeg de kokosmelk toe, en kruid zo nodig bij met peper en zout.
  • Serveer met de komkommerblokjes en de gehakte kruiden.

Notities

Het Indiase kerrie-poeder kan je vervangen door een Thaise curry-pasta. Je kan dan eventueel Thaise basilicum gebruiken voor de garnering.
Aangepast van Emeril Lagasse
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vertel me wat je ervan vond!