Courgette-soep met een Indiaas Tintje
AnneTanne
Een soep met Indiase kerrie-kruiden, die zowel koud als warm kan geserveerd worden.
Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 35 min
Totale tijd 55 min
- 1,5 el olie of ghee
- 3 middelgrote uien fijngehakt
- 2 flinke tenen knoflook gehakt
- 2 tl van je favoriete kerrie-poeder
- 1/4 tl kurkuma
- 1/4 tl komijnzaad
- chilipoeder naar smaak
- 1 kg courgettes in dobbelsteentjes
- 650 ml groentenbouillon
- 1 klein blikje kokosmelk
Voor de garnering
- 1/4 komkommer in brunoise gesneden (hele kleine dobbelsteentjes)
- verse gehakte koriander
- verse gehakte citroenbasilicum
Verhit de olie in een kookpan met dikke bodem, en fruit de uien op laag vuur tot ze zacht zijn (4-5 min.).
Voeg de knoflook en de specerijen toe, en fruit gedurende maximaal een minuut.
Voeg de courgettes toe en fruit nog een paar minuten.
Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Laat de soep pruttelen tot de courgettes zacht zijn (ongeveer een half uur).
Neem de pan van het vuur en mix de soep tot een fluwelige consistentie. Voeg de kokosmelk toe, en kruid zo nodig bij met peper en zout.
Serveer met de komkommerblokjes en de gehakte kruiden.
Het Indiase kerrie-poeder kan je vervangen door een Thaise curry-pasta. Je kan dan eventueel Thaise basilicum gebruiken voor de garnering.
Aangepast van Emeril Lagasse