1/4komkommerin brunoise gesneden (hele kleine dobbelsteentjes)
verse gehakte koriander
verse gehakte citroenbasilicum
Instructies
Verhit de olie in een kookpan met dikke bodem, en fruit de uien op laag vuur tot ze zacht zijn (4-5 min.).
Voeg de knoflook en de specerijen toe, en fruit gedurende maximaal een minuut.
Voeg de courgettes toe en fruit nog een paar minuten.
Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Laat de soep pruttelen tot de courgettes zacht zijn (ongeveer een half uur).
Neem de pan van het vuur en mix de soep tot een fluwelige consistentie. Voeg de kokosmelk toe, en kruid zo nodig bij met peper en zout.
Serveer met de komkommerblokjes en de gehakte kruiden.
Notities
Het Indiase kerrie-poeder kan je vervangen door een Thaise curry-pasta. Je kan dan eventueel Thaise basilicum gebruiken voor de garnering.Aangepast van Emeril Lagasse
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vertel me wat je ervan vond!