Ga terug

Zwartmoeskervelsoep

Een romige soep die je de smaak van zwartmoeskervel tamelijk 'puur' leert kennen.

Ingrediƫnten
  

  • enkele bloemig kokende aardappelen geschild en in dobbelsteentjes
  • 3 uien gehakt
  • olie
  • 1200 ml vegetarische bouillon
  • 125 ml room
  • 6 flinke handenvol zwartmoeskervel grondig gewassen en uitgelekt
  • zout/peper

Instructies
 

  • Doe de aardappelen in een vergiet en spoel ze grondig af, schudt ze droog.
  • Haal het blad van de zwartmoeskervel van de stengels. Hak het blad grof, en snijd de stengels klein.
  • Laat de boter smelten/verhit de olie, voeg de uien toe en fruit ze glazig (ze moeten niet kleuren).
  • Voeg de aardappelstukjes bij de uien, kruid met wat peper en zout en laat ze een paar minuten op een laag vuur bakken.
  • Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en laat sudderen tot de aardappelen gaar zijn.
  • Voeg eerst de stengels van de zwartmoeskervel toe en een paar minuten later het blad.
  • Laat het blad slinken, en voeg dan de room toe. Haal vervolgens de pan van het vuur.
  • Mix de soep, en kruid zo nodig nog wat bij.

Notities

Aangepast van Celtnet.org.uk
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vertel me wat je ervan vond!