Go Back
+ servings

Frittata van Snijbiet

AnneTanne
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 35 min
Totale tijd 50 min
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 300-400 gr snijbiet
  • 5 eieren
  • 1 teentje knoflook gehakt
  • een handvol geraspte kaas

Instructies
 

  • Verhit de oven voor op 180° C en beboter een (liefst ronde) lage ovenschotel (taartvorm).
  • Was de snijbiet en snij ze in dunne reepjes. Jonge blaadjes gebruik je in hun geheel, van ouderen snij je de stengels af (bewaren voor een ander gerecht...)
  • Verhit een klein beetje olijfolie en voeg de snijbiet met aanhangend water toe. Laat slinken op een matig vuur.
  • Klop de eieren los en voeg de gehakte knoflook toe. Breng op smaak met peper en zout.
  • Meng de iets afgekoelde snijbiet met het geklopte ei en giet het mengsel in de ovenschotel. Bestrooi met de geraspte kaas.
  • Bak gedurende 30-35 min in de oven.
  • Snij in kwarten en serveer met een frisse salade.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vertel me wat je ervan vond!