1slamandje voorjaarskruiden en jong groentenscheuten
1 uifijngesnipperd
1teentjeknoflookgehakt
2elvolkorenmeel
scheutjemelk/soyamelk/havermelk...
4 eierengescheiden
peper, zout, extra kruiden...
50grparmezaangeraspt
Instructies
Fruit ui en knoflook in één eetlepel olie. Voeg de voorjaarskruiden/-groenten toe en laat een minuut slinken. (Ik heb de daslook niet meegefruit, maar pas achteraf aan de bereiding toegevoegd.)Haal de pan van het vuur en laat even afkoelen.
Maak intussen een bechamelsaus van de resterende olie, het meel en de melk. Breng op smaak met peper, zout, kruiden of specerijen, naar jouw voorkeur. Roer er ook de parmezaan doorheen.
Doe het geslonken (en als je er apart gehouden hebt, ook het verse) groen in de bechamelsaus, en roer er ook de eierdooiers doorheen.
Klop de eiwitten stijf tot ze pieken vormen, en spatel ze door de groenten/bechamelsaus. Breng de massa over in een ingevette soufflévorm (bij gebrek daaraan gebruik ik een gewone ovenschotel) en bak gedurende 40-45 min in een op 180° voorverwarmde oven. Na 5 minuten mag je de temperatuur terugbrengen tot 160°.
Serveer met een gekookt graan en een frisse salade.
Trefwoord wilde kruiden
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vertel me wat je ervan vond!