Ga terug
+ servings

Courgette-tajine met kip

Een eenvoudige tajine, die door het gebruik van ingemaakte citroen naar een hoger niveau getild wordt...
Bereidingstijd 1 uur 20 min
Rusttijd (marinade) 3 uur
Totale tijd 4 uur 20 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 3

Equipment

  • Tajine

Ingrediënten
  

  • 3 biologische kipfilets
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 uien in dunne ringen
  • 2 eetlepels knoflook fijngehakt
  • 1 theelepel geraspte gember
  • 1/2 theelepel saffraandraadjes geweekt in een eetlepel warm water
  • 1 eetlepel gemalen koriander
  • 1 eetlepel gemalen komijn
  • 1 eetlepel gemalen venkelzaad
  • 1 eetlepel Ras-el-Hanout
  • 3 niet te grote courgettes in schijfjes
  • 1 ingemaakte citroen grofgehakt (essentiëel ingrediënt!)
  • 2 eetlepels peterselie of korianderblaadjes fijngehakt
  • 6 groene olijven

Instructies
 

  • Marineer de kipfilets gedurende een uur of drie in 1 eetlepel olijfolie, 1 theelepel gemalen koriander, 1 theelepel gemalen komijn, 1 theelepel gemalen venkelzaad, 1 theelepel knoflook en wat zout.
  • (Indien je geen gietijzeren maar een terracotta tajine hebt voer je deze en volgende stap best in een aparte pan uit. Voor het aanbraden van vlees is een terracotta tajine minder geschikt.)
    Verwarm de tajine op een laag tot middelhoog vuur, en fruit de uien glazig.
  • Voeg de gember en de rest van de knoflook toe, voeg de kipfilets toe en bruin ze gedurende 5 minuten aan beide kanten.
  • Haal de kipfilets uit de tajine en voeg de overige kruiden en specerijen toe (komijn, koriander, venkelzaad, ras-el-hanout, saffraan).
    Voeg de olijven en de grofgehakte ingemaakte citroen (pulp en schil) toe
  • Voeg de courgetteschijfjes toe en leg de kipfilets op de courgettes.
    Zet het deksel op de tajine en laat op een laag vuur gedurende een uur stoven.
  • Bestrooi met de gehakte peterselie en/of koriander en serveer met couscous of plat brood.
Trefwoord Courgette, Tajine
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vertel me wat je ervan vond!