Ga terug

Subji van courgette

Een Indiase stoofschotel met courgette als hoofdingrediënt, waaraan ik een extra smakelijk twist gaf door de courgettes vooraf te carameliseren, waardoor het recept wel wat bewerkelijker wordt...
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Gang Bijgerecht
Keuken Indiaas, Vegetarisch

Ingrediënten
  

  • 750 g courgetees in grove stukken
  • 1 ui fijngehakt
  • 2 tomaten in blokjes
  • 1/2 eetlepel gember versgeraspt
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 1/2 eetlepel gemalen koriander
  • 1/2 eetlepel gemalen komijn
  • 1/2 theelepel chilivlokken (of naar smaak)
  • 1/4 theelepel kurkuma
  • 1/2 theelepel garam masala
  • 1/4 theelepel zwart mosterdzaad
  • 1/2 theelepel komijnzaad
  • verse koriander
  • olijfolie
  • zout

Instructies
 

  • Verhit 2 eetlepels ollijfolie in een grote pan, en voeg de courgettes toe.
    Bak ze onder voortdurend roeren op matig vuur tot de courgettes gaan carameliseren (heb geduld, met deze stap van het recept ben je toch al gauw 20 minuten bezig).
    Als je hiermee klaarbent hou je voorlopig de courgettes apart. (Ik doe ze in een 'fruittest', een geperforeerde porseleinen schotel, waardoor het overtollige vocht en olie kon draineren.)
  • Verhit wat olie in een gietijzeren kookpot of een kookpot met dikke bodem. Voeg mosterdzaad en hele komijnzaden toe.
    Als de zaden beginnen te springen voeg je de ui toe, en fruit die goudgeel.
    Als de ui voldoende gefruit is voeg je look en gember toe, en fruit nog een minuut.
    Voeg de tomaten toe en laat ze op een laag vuur tot moes stoven.
    Voeg de rest van de specerijen toe: chilivlokken, komijn- en korianderpoeder, garam masala, kurkuma; en zout naar smaak.
  • Voeg de courgettes toe en water tot de saus de door jou gewenste consistentie heeft. (Ik voeg weinig water toe, maar het originele recept gaat uit van een bijna 'bouilonachtige' saus.)
    Laat aan de kook komen en nog even sudderen.
    Voeg eventueel nog extra kruiden/zout toe.
  • Serveer de subji met gehakte verse koriander (of bieslook als je geen koriander lust...)
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vertel me wat je ervan vond!