Ga terug
–+ servings

Risotto alle Zucchine

Basisrecept voor courgette-risotto
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 30 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 280 g Risottorijst (bv Arborio of Carnaroli)
  • 500 g jonge courgettes in brunoise of julienne
  • 1 middelgrote witte of gele ui gesnipperd
  • 80 g boter
  • 25 g parmezaan
  • 1 liter groentebouillon
  • zout
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 1/2 citroen, sap en zeste
  • munt fijngehakt

Instructies
 

  • Breng de groentebouillon aan de kook.
  • Rooster de rijst een paar minuten in een droge pan, zet de pan opzij en laat de rijst enigszins afkoelen.
  • Smelt de helft van de boter tot ze schuimt, voeg de gesnipperde ui toe en fruit gedurende enkele minuten op middelhoog vuur.
    Voeg de rijst toe en fruit die ook enkele minuten mee vooraleer je een eerste pollepel bouillon en het citroensap toevoegt. Als de vloeistof bijna is weggekookt, voeg je extra bouilon toe.
    Beetje bij beetje wordt de rest van de bouillon toegevoegd. Blijf regelmatig roeren en zorg dat het vuur niet te hoog staat.
  • Na een kwartier kan je de courgettes toevoegen.
  • Zet het vuur lager als de rijst bijna gaar is, en laat het resterende vocht inkoken.
    Voeg op het einde de knoflook, zeste, kaas en de rest van de boter toe. Roer goed door elkaar, en voeg zo nodig nog wat bouillon toe. Voeg zout naar smaak toe, en de munt.
    Laat de risotto een paar minuten rusten alvorens te serveren.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vertel me wat je ervan vond!