Courgette-salade met variaties
Een hele eenvoudige zomersalade, waarvan het succes afhangt van de kwaliteit van je ingrediënten
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 10 min
Totale tijd 15 min
- 2 verse jonge courgettes
- 1 handvol rode en groene basilicum
- olijfolie
- balsamico-azijn
- pijnboompitten
- parmezaan
Was de courgettes en verwijder de uiteindes.Snij ze met een mandoline of spiraalsnijder in fijne reepjes of spaghetti Hak de basilicum grof
Rooster de pijnboompitten tot ze beginnen kleuren
Schaaf de Parmezaan grof
Meng de courgette met de overige ingrediënten, maar hou een paar mooie kaaskrullen over voor de garnering.
Zet de salade nog minimaal een half uurtje in de koelkast.
Variaties:
- Vervang olijfolie door hazelnootolie en geroosterde pijnboompitten door versgeroosterde en gehakte hazelnoten. (Het roosteren van de hazelnoten geeft echt dat beetje extra aan het gerecht!)
- Gebruik sesamolie, geroosterd sesamzaad en Thaise basilicum voor een Aziatisch tintje. De parmezaan kan je weglaten.