Go Back

Courgette-salade met variaties

Een hele eenvoudige zomersalade, waarvan het succes afhangt van de kwaliteit van je ingrediënten
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 10 min
Totale tijd 15 min
Gang Salade

Equipment

  • Mandoline

Ingrediënten
  

  • 2 verse jonge courgettes
  • 1 handvol rode en groene basilicum
  • olijfolie
  • balsamico-azijn
  • pijnboompitten
  • parmezaan

Instructies
 

  • Was de courgettes en verwijder de uiteindes.
    Snij ze met een mandoline of spiraalsnijder in fijne reepjes of spaghetti
  • Hak de basilicum grof
  • Rooster de pijnboompitten tot ze beginnen kleuren
  • Schaaf de Parmezaan grof
  • Meng de courgette met de overige ingrediënten, maar hou een paar mooie kaaskrullen over voor de garnering.
  • Zet de salade nog minimaal een half uurtje in de koelkast.

Notities

Variaties:
  • Vervang olijfolie door hazelnootolie en geroosterde pijnboompitten door versgeroosterde en gehakte hazelnoten. (Het roosteren van de hazelnoten geeft echt dat beetje extra aan het gerecht!)
  • Gebruik sesamolie, geroosterd sesamzaad en Thaise basilicum voor een Aziatisch tintje.  De parmezaan kan je weglaten.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vertel me wat je ervan vond!