Ga terug

Gestoomde Zwartmoeskervel

Een eenvoudig maar verrassend bijgerecht
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Bijgerecht

Ingrediƫnten
  

  • jonge scheuten of bloeistengels van zwartmoeskervel
  • boter
  • limoen
  • peper/zout

Instructies
 

  • Pluk een hoeveelheid zwartmoeskervel voor het aantal personen dat je voorziet.  (Reken op 1 tot 2 stevige bloeistengels per persoon, mogelijk iets meer als je jonge scheuten gebruikt.)
    Was de stengels, en haal eventueel met een scherp mesje de dikke vezels en het buitenste vlies van de stengels.  (Wellicht niet nodig bij jonge scheuten)
    Snij de stengels in stukken van ongeveer 10 cm, en stoom ze in een stoommandje.  Afhankelijk van de leeftijd van de stengels is dit 5-10 minuten.  Test of je er met een aardappelmesje makkelijk in kan prikken.
    Serveer de gestoomde zwartmoeskervel met een paar klontjes boter en een beetje limoensap.
Trefwoord vergeten groenten, zwartmoeskervel
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vertel me wat je ervan vond!