Ga terug

Wintersoep op z'n voorjaars...

AnneTanne
Een kruidensoepje recht uit de tuin...

Ingrediƫnten
  

  • een kleine aardappel
  • een kleine pastinaak
  • een winterprei
  • 1 eetlepel olie
  • een slakom vol kruiden en wilde bladgroenten, gewassen
  • 750 ml groentebouillon

Garnering (facultatief)

  • brood voor croutons in blokjes gesneden
  • peterselie

Instructies
 

  • Snij de prei in ringen en de pastinaak en de aardappel in brunoise (hele kleine blokjes).
  • Verhit de olie en fruit prei, pastinaak en aardappel op een zacht vuurtje en onder regelmatig roeren (zodat de aardappel niet vast gaat zitten aan de bodem).
  • Hak de kruiden en groenten fijn.
  • Voeg de bouillon toe aan de gefruite groenten en breng aan de kook.
  • Voeg de gehakte lentegroentes toe aan de soep en laat nog enkele minuten koken.
  • Bak intussen eventueel de croutons.
  • Serveer de soep met de croutons, en met wat gesnipperde peterselie (als je er nog in je tuin hebt staan, want een soepje volledig uit eigen tuin serveer je niet met peterselie uit de supermarkt!)
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vertel me wat je ervan vond!