Ga terug
+ servings

Winterstoofpotje met pompoen en snijbiet

AnneTanne
Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 45 min
Totale tijd 1 uur 5 min
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 1 kop quinoa
  • 80 gr linzen ik gebruikte Le Puy-linzen, die vind ik veruit het smakelijkst. Je vindt ze in België ook wel eens onder de - foutieve - benaming Dupuis-linzen
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook gehakt
  • 1 kleine pompoen in dobbelsteentjes
  • 200 gr snijbiet blad en bladstelen, in reepjes gesneden
  • 2 stengels zwartmoeskervel met blad, in stukjes gesneden
  • 1 blik gepelde tomaten
  • olijfolie
  • 1,5 tl balsamicoazijn
  • 2 koppen groentebouillon
  • 1 mespuntje chilipoeder
  • 2 blaadjes laurier
  • verse tijm
  • 1 tl komijn
  • peper/zout
  • 1 tl paprikapoeder
  • handvol platte peterselie gehakt

Instructies
 

  • Kook de linzen gaar in voldoende water en laat uitlekken
  • Verhit de olie en fruit ui en knoflook glazig.
  • Voeg pompoenblokjes, zwartmoeskervel en snijbiet toe, strooi er het chilipoeder over en stoof een minuut of 10 mee.
  • Blus met de balsamicoazijn.
  • Voeg linzen en tomaten toe samen met de specerijen en kruiden (behalve de peterselie), en overgiet met de bouillon.
  • Breng aan de kook en voeg dan de quinoa toe. Laat 20-25 minuten pruttelen tot de quinoa gaar is. Roer af en toe en voeg zo nodig wat extra water toe.
  • Verdeel over vier borden en bestrooi met wat peterselie.

Notities

Serveer eventueel met wat verbrokkelde geitenkaas.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vertel me wat je ervan vond!