Ga terug

Gevulde Courgettes

AnneTanne

Ingrediënten
  

  • 2 Courgettes 20 cm lang, en dik genoeg om te kunnen vullen
  • 5 aardappelen middelgroot, bij voorkeur bloemig kokend
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 jonge worteltjes
  • 1 bouillonblokje
  • tijm
  • oregano
  • geraspte parmezaan

Instructies
 

  • Schil de aardappelen en kook ze gaar.
  • Snij de uiteinden van de courgettes en kook ze gedurende 8 tot 10 minuten. Snij ze daarna in de lengte doormidden en hol ze uit. Hak het binnenste fijn.
  • Hak ui en knoflook fijn en fruit ze in de olijfolie in een pan met dikke bodem, en voeg de in schijfjes gesneden worteltjes toe.
  • Prak de aardappelen en voeg ze aan de uien toe. Voeg ook de gehakte courgette toe, en breng op smaak met morga. Verwarm het op laag vuur tot het mengsel door en door heet is.
  • Voeg vervolgens de gehakte tuinkruiden toe, en parmezaan naar smaak.
  • Vul de uitgeholde courgettes met het groentemengsel, en bestrooi met wat overgebleven parmezaan.
  • Leg de courgettes in een ingevette ovenschotel, en bak nog een half uurtje in de oven op 180°. Serveer met een salade.

Notities

Ik gebruikte voor dit recept de aardappel 'Premiëre'. Het is een erg vroege aardappel, maar erg ziektegevoelig. Het is bovendien een erg bloemig kokende soort, waar wij niet zo van houden. We zullen deze soort dan ook niet meer opnieuw aanplanten.
Maar voor dit recept was het de ideale soort. De combinatie van deze erg bloemige aardappel met de gehakte courgette leverde een puree op met een heel aangenaam luchtige textuur.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vertel me wat je ervan vond!