80grlinzenik gebruikte Le Puy-linzen, die vind ik veruit het smakelijkst. Je vindt ze in België ook wel eens onder de - foutieve - benaming Dupuis-linzen
1uigesnipperd
2teentjes knoflookgehakt
1kleine pompoenin dobbelsteentjes
200grsnijbietblad en bladstelen, in reepjes gesneden
2stengels zwartmoeskervelmet blad, in stukjes gesneden
1blik gepelde tomaten
olijfolie
1,5tlbalsamicoazijn
2koppengroentebouillon
1mespuntje chilipoeder
2blaadjes laurier
verse tijm
1tlkomijn
peper/zout
1tlpaprikapoeder
handvol platte peterseliegehakt
Instructies
Kook de linzen gaar in voldoende water en laat uitlekken
Verhit de olie en fruit ui en knoflook glazig.
Voeg pompoenblokjes, zwartmoeskervel en snijbiet toe, strooi er het chilipoeder over en stoof een minuut of 10 mee.
Blus met de balsamicoazijn.
Voeg linzen en tomaten toe samen met de specerijen en kruiden (behalve de peterselie), en overgiet met de bouillon.
Breng aan de kook en voeg dan de quinoa toe. Laat 20-25 minuten pruttelen tot de quinoa gaar is. Roer af en toe en voeg zo nodig wat extra water toe.
Verdeel over vier borden en bestrooi met wat peterselie.
Notities
Serveer eventueel met wat verbrokkelde geitenkaas.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vertel me wat je ervan vond!