Ga terug

Courgette-cake met Pecannoten

AnneTanne
Voorbereidingstijd 45 minuten
Bereidingstijd 50 minuten
Totale tijd 1 uur 35 minuten

Ingrediënten
  

  • 1-2 middelgrote courgettes
  • 1 kop zelfrijzende bloem 250 ml
  • 1/2 kop voltarwemeel 120 ml
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 1 tl fleur de sel of gewoon zout
  • 1 tl gemalen kaneel
  • 1/4 tl gemalen nootmuskaat
  • 3/4 kop olijfolie 180 ml
  • 1 kop suiker 250 ml
  • 3 eieren
  • 1/2 kop pecannoten 120 ml
  • hele pecannoten voor de garnering

Instructies
 

  • Rasp de courgettes grof en laat een half uurtje uitlekken. Knijp ze nog een beetje uit en meet in een maatbeker ongeveer 350 ml (1,5 kop) af, lichtjes aangedrukt.
  • Verwarm de oven voor op 180° en vet het cakeblik in.
  • Meng in een middelgrote kom bloem en meel, bakpoeder, zout, kaneel en nootmuskaat.
  • Meng in een grote kom de olie met de suiker. Voeg de eieren één voor één toe en meng goed. Voeg de droge ingrediënten toe aan het olie/suiker/ei-mengsel. Schep er vervolgens ook de courgettes en de pecannoten door.
  • Giet het beslag in het cakeblik, en leg de resterende pecannoten bovenop het deeg.
  • Bak gedurende 40-50 minuten, of tot een priem die midden in de cake gestoken wordt er zonder beslagresten uitkomt.
  • Ontvorm de cake meteen, en laat afkoelen.

Notities

Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vertel me wat je ervan vond!