Op het tweede gezicht – juni

Ik moet heel eerlijk toegeven, dat het me toch een beetje frustreerde dat de foto die ik op 1 juni liet zien zo weinig bloei toonde.
Niet omdat er helemaal niets bloeit, maar omdat de bloei een beetje onevenwichtig over de tuin verdeeld is, en je vanuit het standpunt waaruit ik de foto nam nauwelijks bloemen zag bloeien.

Daarom vandaag deze herkansing…
De foto van 1 juni werd gemaakt vanuit het zuiden van de achtertuin, kijkend naar het west-noordwesten (of zo ongeveer). De liggende foto is vanuit het oosten naar het west-zuid-westen, de staande foto vanop bijna hetzelfde standpunt, maar kijkend naar het westen. De buxusbollen zijn allicht het gemakkelijkste oriëntatiepunt om de foto’s te vergelijken.
En inderdaad… de foto’s zijn gemaakt in een intermezzo tussen twee hevige regenbuien. Het regende nog steeds een klein beetje, vandaar de druppeltjes op de lens…. (En het gekke is, dat als je de liggende foto aanklikt om het grotere formaat te zien, je bijna de indruk krijgt van gefilterd zonlicht… zonlicht… gisteren dus!)

Deze buttons respecteren je privacy (zie info):

10 thoughts on “Op het tweede gezicht – juni

 1. Ja, daar sta je in de winter niet zo bij stil dat je een standpunt hebt gekozen waar de bloei iets minder zichtbaar is. Onze volksmoestuin is één recht lang stuk, met het standpunt er recht voor staan heb je natuurlijk al heel snel een totaalbeeld van de hele tuin.

  1. De bloei komt nog wel (is zelfs al stilaan ‘gearriveerd’ in een deel van wat op de foto te zien is… maar dit jaar is er hier en daar door omstandigheden toch net wat minder kleur dan anders…

 2. Ik begrijp ondertussen zelf ook waarom sommige mensen dagkoekoeksbloemen als onkruid beschouwen; een schoon plantje maar behoorlijk uitzaaiend!!! In het voorjaar nog een hele hoop uitgetrokken!

  1. En nu zit ik me dus al de hele avond af te vragen of ik hier een voorzichtige kritische noot hoor… 😉
   Doet me denken aan de overbuurman die vorige week nog zat te klagen dat ‘vroeger’ (in de tijd voor we ons huis kochten) het er rondom toch veel ordelijker (lees: alles doodgespoten) uitzag, terwijl nu, met al dat onkruid…

  1. Er komen zeker nog een keer wat meer foto’s… maar zoals je inderdaad in een eerdere reactie aangaf: de zwemvijver heeft meer ‘onregelmatigheden’ met zich meegebracht dan we hadden gehoopt (meer niet ‘gevreesd’, dus dat viel nog mee). (De komende dagen nog een beetje schoonmaken in wat het zwemgedeelte wordt, en dan kan het stilaan een vijver worden…)

  1. Lees het comment van Natuurlijk-rijk maar: het is vooral te wijten aan de tomeloze expansiedrift van de dagkoekoeksbloem. En toevallig heeft die net dezelfde kleur als de apothekersroos.
   Ertussenin staat op dit ogenblik nog akelei (donkerblauw), donkere ooievaarsbek (bruinrood) en beemdooievaarsbek ‘Splish-Splash’ (wit met blauwe vlekken) te bloeien.

 3. It is fun to see the rest of the garden panorama. I like the blooms in this angle, but I also liked the earlier pictures so full of green. Your box balls and hedge give good structure to the greenery, and keep it interesting.

 4. Tof dat je je tuin ook eens vanuit een andere hoek belicht. Van die majestueuze bomenrand ben ik ronduit jaloers.
  De Silene kleurt het geheel mooi af. Lekker lange bloei verzekerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.