Er zijn nog zekerheden…

Er zijn nog zekerheden… en één daarvan is dat platbuiken bij de meest gewillige fotomodellen van het hele juffer- en libellendom zijn.
Libellula depressa  | Platbuik
Als je ergens in je tuin een platbuik op een uitkijkpost ontdekt, dan heb je nog de tijd om op je gemak binnen je fototoestel te halen, daar een andere lens op te schroeven, nog even terug naar binnen te lopen om je statief te halen…
Misschien is de platbuik eventjes weg, om snel een rondje te vliegen, maar gegarandeerd dat ze in no-time weer terug is om haar plekje weer in te nemen.
Maandagmiddag zaten er een drietal in een klein stukje border voor het huis, en zoonlief zag er zaterdag naar eigen zeggen zelfs vijf.
Libellula depressa | Platbuik

 
Coenagrion puella - copula | azuurwaterjuffer
Van platbuiken heb ik dus intussen al meer dan één portretje, maar ik loerde er al lang op om een keer een stelletje azuurwaterjuffers te betrappen op het moment suprême (ja, je hebt zo van die voyeurs onder de tuiniers…)
En ook dat is me dus de voorbije dagen een keer gelukt. Ze waren niet zo vriendelijk om voor een rustige achtergrond te poseren, maar poseren deden ze alvast…

En met dit postje is meteen een ode gebracht aan de synchronisiteit in de Vlaamse eco-tuinen… Niet alleen in Antwerpen, ook in Limburg en Vlaams-Brabant wordt vandaag over libellen en juffers geblogd.

Deze buttons respecteren je privacy (zie info):

One thought on “Er zijn nog zekerheden…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.