Op het eerste gezicht – Maart

Op het eerste gezicht is er nauwelijks iets veranderd ten opzichte van Nieuwjaarsdag.


Maar als je iets nauwkeuriger kijkt, dan is het er eerder minder groen op geworden: de wilde marjolein in de border rechts, heeft ‘last’ gehad van het wintertje van vorige maand.

En als je nog nauwkeuriger kijkt, ontdek je wellicht zelfs veranderingen in de moestuin achter de borders…

Ik ben benieuwd of er elders al meer evolutie te bespeuren valt. (De bloemenweide staat hier vol krokussen, maar dat zie je op dit plaatje niet….)

Opnieuw kan iedereen die wil hieronder een link plaatsen naar zijn/haar blogbericht met een overzichtsfoto van deze maand. (Voor wie hier voor het eerst komt: lees meer over ‘op het eerste gezicht’ in de vorige berichten uit deze reeks. De bedoeling is dus, dat je je engageert om in de loop van het jaar minstens enkele keren een overzichtsfoto van (een deel van) je tuin op je blog plaatst.)

Op het Eerste Gezicht – First Views Participants

1. Angelika
2. natuurlijk-rijk
3. Zem
4. Marleen van Wijk
5. Stef Den Flater
6. Yari’s Blog
7. Fotografie Ilse
8. De biodiverse tuin
9. marian
10. Ten huize Willaerts
11. de pijpenla
12. The Burrow Garden
13. NIDK
14. Bioboer
15. chelone

Deze buttons respecteren je privacy (zie info):

10 thoughts on “Op het eerste gezicht – Maart

 1. Het gras is hierboven toch na vorst en sneeuw heel groen gebleven. Je ziet in onze omgeving veel verdorde grasveldjes, die trouwens alweer opknappen. Ben ook erg benieuwd naar de andere tuinen en bakken.

 2. Zo, weer een maand voorbij maar erg weinig veranderingen.
  Ik heb veel ligusterhagen, ze zien er heeeel erg verdord uit. Hoop echt dat ze niet bevroren zijn, ze zijn nog maar 4 en 5 jaar oud en eindelijk op hoogte.

 3. Maart staat erop, niet bepaald fris groen, maar dat komt wel. Hopelijk snel!

  @ Marleen: onze ligustehaag staat er ook treurig bij, maar uit ervaring weet ik dat die wel weer bekomt. Het is echt een hele sterke plant.

 4. maart staat er op, en er lijkt weer niets veranderd, tot zelfs de auto’s voor de deur! ook nog eens bedankt voor de zaadjes, binnenkort ga ‘k me daar mee bezighouden, of is dat nog te vroeg?

 5. Hier moest eerst nog flink gesnoeid worden. De grassen waren immers nog niet geknipt begin maart. Daarom moet ik een maandje overslaan in deze rubriek. Het verschil tegenover de maand februari zal des te duidelijker merkbaar zijn.

  1. Je mag ook gerust een ‘ongesnoeide’ foto plaatsen! Gezien de late winter is het niet meer dan normaal dat de tuin pas tegen het einde van maart ‘lenteklaar’ wordt gemaakt!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.