Barvaux en omgeving

De combinatie van warm zomerweer en de Natuur.gids die het meest recente nummer van natuur.blad (het tijdschrift van natuurpunt) vergezelde, lokte ons vandaag naar buiten.
De laatste editie van de natuurtochten-gids van natuurpunt is ontstaan in samenwerking met de Waalse tegenhanger Natagora, en dus vind je er dit jaar ook wandelingen in die je in de zuidelijke landshelft kan maken.

Wij trokken dus naar Barvaux, om vandaaruit een lusvormige wandeling naar Durbuy te maken.

Onze evaluatie: een mooie wandeling, want met dit weer en in dit jaargetijde is het in de Ardense natuur al heel snel mooi.
Wanneer je met een wandelwagen de natuur in wil trekken is het zeker een aanrader. Heb je echter wat oudere kinderen, dan zit het er dik in, dat zij de wandeling wat aan de saaie kant vinden, wegens voor de hele lengte over een breed, en grotendeels betonnen weggetje…
Wij hadden zoonlief thuisgelaten, en slenterden halverwege nog even rond in de straatjes van Durbuy, snuffelden wat in een paar leuke winkeltjes.
Na de wandeling reden we nog even langs het kasteel van Modave, en daar was net vandaag het héél gezellige ‘Fête de la pomme‘ bezig in de oude hoogstamboomgaard van het kasteel. Een pretentieloos festivalletje, bijzonder kindvriendelijk, waarbij de natuur, de appel en de hoogstamboomgaarden in de kijker stonden. Dit is voor een uitje met kinderen wèl een absolute aanrader.

Conclusie: We hebben van de wellicht laatste zomerse zondag van dit jaar meer dan genòten…

Deze buttons respecteren je privacy (zie info):

One thought on “Barvaux en omgeving

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.