Weer goesting gekregen… I like it again

to english text

De goesting om te bloggen lijkt er weer in te zitten.
Maandenlang voelde het als een verplichting – en dus deed ik het niet.

Melanchra persicariae | Perzikkruiduil - Dot Moth caterpillar
Melanchra persicariae | Perzikkruiduil - Dot Moth caterpillar
En al ongeveer evenlang was had ik ook weinig zin om te fotograferen. En voor een stukje volgde daaruit ook het ‘geen zin om te bloggen’, want ik voelde me verplicht om bij elk stukje minstens een presentabele foto te plaatsen.

Maar de behoefte om iets van mijn tuin te registeren bleef, en daarom was ik al een tijdje weer actiever op mijn MyFolia.com-account. En ik merkte dat ik daar stilaan weer goesting kreeg om heel regelmatig iets in mijn ‘Journal’ te schrijven, ook al omdat ik het gevoel had dat een ‘mooie foto’ daar niet zo noodzakelijk moest, en omdat het ook een erg kort berichtje mocht zijn.

En dus heb ik de knoop maar doorgehakt: Als ik toch regelmatig iets in het Engels neerschrijf, kost het nauwelijks meer tijd en moeite om dat ook hier in het Nederlands te komen vertellen. Maar jullie zijn gewaarschuwd: ik voel me niet meer verplicht ‘mooie plaatjes’ te maken, en ik zal regelmatig met een simpele fotografische registratie volstaan….

I seem to like blogging again

For a long time I haven’t been blogging regularly. It felt like an obligation, and because I want it to be fun, I didn’t do it anymore.
And for about as long I haven’t enjoyed photographing. (Partially, that was the cause I didn’t like blogging anymore, because I felt obliged to make a ‘nice picture’ for each and every blogpost.

But the wish to keep track of what was going on in my garden was still there… and so I began to use my long in-active MyFolia.com-account again. And I realized that it was fun to write a journal-entry a few times a week. That was because I didn’t feel it had to be ‘something with a beautiful picture’, and because it could be a very short post too.
And so I have decided: When I start writing in English again, I can as well write something in Dutch here too… And I just add what I also wrote in English on MyFolia too.
But I don’t feel obliged anymore to write extensive posts, and moreover: I don’t feel obliged to make the best picture ever (can’t win that competition after all…).

Deze buttons respecteren je privacy (zie info):

5 thoughts on “Weer goesting gekregen… I like it again

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.