Bosanemoon – Wood Anemone

Anemone nemorosa | Bosanemoon - Wood anemone

 
 

Wood Anemone

The wood anemone through dead oak leaves
And in the thickest woods now blooms anew,
And where the green briar and the bramble weaves
Thick clumps o’green, anemones thicker grew,
And weeping flowers in thousands pearled in dew
People the woods and brakes, hid hollows there,
White, yellow and purple-hued the wide wood through.
What pretty drooping weeping flowers they are:
The clipt-frilled leaves, the slender stalk they bear
On which the drooping flower hangs weeping dew,
How beautiful through April time and May
The woods look, filled with wild anemone;
And every little spinney now looks gay
With flowers mid brushwood and the huge oak tree.

John Clare (1793-1864)

Deze buttons respecteren je privacy (zie info):

6 thoughts on “Bosanemoon – Wood Anemone

 1. ??? ik zal eens zoeken, maar ik heb recent mijn spambak geleegd…
  Ik overloop altijd alleen de eerste pagina’s (somewhat spammy en moderately spammy, omdat tot nu toe een ‘quite spammy’ of ‘very spammy’ nog nooit een vals positieve is geweest…).

  Een raden wat er in stond…
  Achtergrond te druk 😉 ?

 2. Nee hoor, achtergrond dik in orde. (ojee, blijkbaar heb ik een heel slechte en kritische reputatie… ) Eerder dat het een heel mooie foto van bosanemoon is, en dan wat geweeklaag dat het mij zelden lukt om dat mooi te belichten, vooral omdat jij (ik zie slagschaduw van de meeldraden) daar zelfs in slaagt om dat in volle zon te doen. Nu, ik heb 1 geluk: bosanemonen groeien vooralsnog niet in m’n tuin dus het probleem stelt zich voorlopig niet 😉

 3. Ik vind het net plezant dat jij ook negatieve punten durft noemen… (Ik kan mij soms mateloos ergeren als ik op Flickr – dat ik daarom alleen nog als ‘backup’ beschouw – op zeer doorsnee foto’s soms walgelijk positieve commentaren krijg.) Liever eerlijke kritiek dan ongegronde lof…

  ‘In volle zon’, ’t was inderdaad rond het middaguur, maar de zon wordt op die plek toch een beetje gefilterd door de takken van de hazelaar.

 4. Dankjewel…
  Ik heb de afgelopen 16 jaar al een aantal keer geprobeerd om bosanemoontjes in mijn tuin te laten groeien, maar de poging van 2 jaar geleden is de eerste die echt lukte…
  Bosanemoontjes schijnen een ‘rustige bosgrond’ te verlangen, dus een flinke laag bladaarde die niet al te veel verstoord wordt. In de bloei en groeitijd halfschaduw, later schaduw.

  Zelf zou ik ze niet meteen tussen bessenstruikjes planten: Ik zou verwachten dat ze daar toch net te veel zon krijgen. En dat er (precies door die zon) ook veel concurrentie ontstaat met andere planten, die dan weer wieden noodzaken en waardoor de bodem toch te veel verstoord raakt…
  Maar wie weet…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.