Op bezoek bij Muggenbeet – Visiting Muggenbeet

Een paar weken geleden zag ik ergens dit bordje:
Open tuinen Velt

En ja, als daar dan ook nog ‘Je bent welgekomen’ bijstaat… Wat doe je dan?
Inderdaad, dan trek je op een zonnige zaterdagmiddag met man- en zoonlief naar Tessenderlo, en wordt daar dan inderdaad ongelooflijk hartelijk verwelkomd.

Aan de straatkant valt de tuin van Ludo – ‘Muggenbeet’ – Rutten al op door het weelderige groen dat het huis aan nieuwsgierige blikken onttrekt, maar dit doet toch nog niets vermoeden van de grote bostuin die achter het huis verborgen ligt.
Op weg door de tuin – en dat is een hele wandeling – kom je telkens weer verrassende plekjes tegen. Zoonlief vond met name de zwemvijver helemaal geweldig, en ik zag bij manlief ook het idee rijpen om de poel die momenteel in onze tuin wordt uitgegraven toch maar een tikkeltje groter en dieper te maken.

Jammer genoeg heb ik geen foto’s gemaakt. Mijn toestel had ik bij, dat wel… maar als je behalve de tuinbezitters ook nog een paar andere leuke mensen ontmoet, dan gaat er door boeiende gesprekken al snel zoveel tijd voorbij, dat het fotograferen er helemaal bij inschiet.

Visiting Muggenbeet

This weekend, some members of ‘Velt’ (Vereniging voor Ecologische Leef- en teeltwijzen – Society for Ecological ways of Living and Growing)
We visited the garden of Ludo and Kristien, who live only a few miles away from here. Ludo is known as ‘Muggenbeet‘ (Mosquito bite) on the internet.

His garden is a beautiful woodland garden, but unfortunately (but not really) we met several interesting people during this visit, so I didn’t take any pictures… But I really enjoyed every minute!

Deze buttons respecteren je privacy (zie info):

8 thoughts on “Op bezoek bij Muggenbeet – Visiting Muggenbeet

 1. Moest het niet zo verschrikkelijk veraf zijn, de muggenbeet-tuin stond ook bovenaan op mijn lijstje. Hier is ondertussen de regenvlaag over (drie uur lang een stevige plensbui gehad), straks ga ik op tuinbezoek bij Laurence Machiels.

  1. Drie uur lang? Some guys have all the luck…
   Hier is (alweer) nauwelijks wat gevallen, terwijl er een paar kilometer verderop een complete wolkbreuk was…

 2. en ik stond daar drie uur in, in die bui daar in herzele… Leuk te horen dat het bij Muggenbeet de moeite was, we zullen eens een bus moeten inleggen naar het oosten…

  1. Mme Zsazsa: vorig jaar zijn wij ook in Geel geweest.
   Dit jaar op zaterdag ook nog in Mol (Achterbos), en gisteren in regio St-Truiden: het moestuincomplex in Zepperen, een tuin precies op de grens Zoutleeuw-Sint-Truiden (de provinciegrens liep door de tuin), en het domein van Nieuwenhove.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.