Een nieuwe tuinblog

(to English text)

Wie in Vlaanderen kent de Week van de Smaak nog niet? Dat cultureel evenement dat zoveel mogelijk mensen wil samenbrengen rond smaak- en eetcultuur in al zijn aspecten…

De vijfde editie van dit evenement, dat plaats zal vinden in November, wordt dit jaar voorbereid door en vormgegeven vanuit een nieuwe tuinblog, de Moestuinblog.
Op de website van de Week van de Smaak lees je daarover:

Met de lancering van de moestuinblog geeft de Week van de Smaak ervaren rotten en groene blaadjes een vast stekje op het internet. Moestuinblog.be bestaat uit twee grote delen: op de hoofdpagina verschijnen columns van moestuinexperts (een voedseljournalist, kenners van ecologisch tuinieren, historische moestuinspecialisten, low impactman, een kunsthistorica, een toneelgroep die research doet over volkstuintjes, kruidenspecialisten, een moestuincartoonreeks etc…).

Het andere luik daagt elke moestuinfanaat uit om eigen tuinexploten te beschrijven. Door mee te bloggen en moestuinacties te organiseren maakt iedereen kans op één van de chefkoks die tijdens de Week van de Smaak op kookmissie gaan. Wil je een bekende thuiskok winnen? Surf naar moestuinblog.be en blog mee.

Bij de ‘ervaren rotten’ ga je een paar namen aantreffen die je op mijn blog ook wel eens leest, zoals Yo de Beule van kwekerij Duizendblad, en Lieven David van ‘De Lusthof’.
Zelf durf ik me niet meteen een specialist of een ervaren rot noemen, maar ook ik ben gevraagd om regelmatig een stukje voor de moestuinblog te plegen. Vanaf morgen, en dat een half jaar lang veertiendaags op vrijdag, lees je mijn pennenvruchten dus ook op de moestuinblog.
Mijn vakantie zit er intussen alweer lang en breed op, en de laatste dagen heb ik weer minder last van hooikoorts (daar zal binnenzitten op mijn werk daar wellicht aan meehelpen).
Morgen vind je mijn allereerste bijdrage op de Moestuinblog, en ik zit stilaan weer vol inspiratie om ook weer naarstig mijn eigen blogje te gaan volschrijven…

A new gardening blog

This post is about a new blog, created by ‘Week van de smaak’, (Week of Taste), a yearly event in October, focused on good and tasty food.
This year, the preparations for the event have started last weekend, and took the form of a multi-author blog.
The blog has two parts, one written by ‘experts’, and the organizing committee seems to consider me as one of them, so during the next six months, I will publish bi-weekly a post on that blog too (starting tomorrow).
The other part of the blog is written by whoever wants to register as a co-author, so by everyone who wants to share his or her experiences (both successes and failures) in growing good and tasty food…

And so I start my career as a guest-blogger tomorrow, but since my holiday is completely over, and my hayfever seems to vanish over the last few days, I promise I won’t neglect this blog either… I feel my inspiration is returning…

Deze buttons respecteren je privacy (zie info):

10 thoughts on “Een nieuwe tuinblog

 1. Ik heb er ook een mailtje van gekregen (om me bij de liefhebbers toe te voegen dan, niet bij de experts ;-)) en ook ingelogd, maar één en ander liep niet van een leien dakje, en zo’n it-leek ben ik nochtans ook niet. Het idee om groenteblogs op die manier samen te brengen en moetuinierders te motiveren is wel leuk, maar de look en gebruiksvriendelijkheid vallen mij een beetje tegen… Niettemin, zowel hier als daar zal ik je stukjes met heel veel plezier lezen!
  .-= laatste blogbericht: Ploetertuin =-.

 2. Ik heb me er gemakkelijk van af gemaakt: ik doe gewoon mijn ding verder op mijn eigen(wijs)nest, en als het ‘hen’ aanstaat, doen ze van copy-paste naar de moestuinblog. Goh, ik zag het écht niet zitten om met regelmaat een stukje over moestuin te ‘moeten’ plegen, ’t is iets te druk voor het moment om dat te kunnen garanderen…
  Ben ik nu een slechte mens? 🙂
  .-= laatste blogbericht: de vliezige vleugeligen =-.

 3. Ook ik vond een mailtje in mijn elektronische brievenbus en probeer deze week een verhaaltje te posten. Leuk initiatief, vraag me af of ze in Nederland ook een ‘Week van de smaak’ hebben? Je eerste stukje gelezen op het moestuinblog.

 4. Weer een leuke site dat ik kan volgen!

  Neem ook eens een kijkje op (ook in mijnen tuin geen ongevraagde commercie) , op deze site kan je alles wat in de tuin thuis hoort verkopen en kopen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.