Eindelijk | At last!

Galanthus elwesii | Groot sneeuwklokje - Giant snowdrop
Galanthus elwesii | Groot sneeuwklokje - Giant snowdrop

Het heeft lang geduurd dit jaar, maar in de afgelopen week openden – drie-vier weken later dan andere jaren – de eerste knopjes van mijn Hamamelis (x intermedia ‘Jelena’), en ontdekte ik het eerste – nog stevig gesloten – knopje in de sneeuwklokjes. En ook dat is weken later dan vorige winters.
(Twee jaar geleden schreef ik nog een reeks blogpostjes over het sneeuwklokje: Folklore, medicinaal gebruik, en hoe sneeuwklokjes al langer dan de mens zonnepanelen gebruiken.)

It took a long time this year, but in the past week in my Hamamelis (x intermedia ‘Jelena’) the first buds opened. In previous years, I had flowers on New Year’s Eve. I also discovered one bud in the snowdrops, still tightly closed. That too is weeks later than in previous winters.

Deze buttons respecteren je privacy (zie info):

6 thoughts on “Eindelijk | At last!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.