De Woeste Sluipvlieg – Tachinid Fly

Woeste Sluipvlieg… Geef toe dat het de titel van een spannend verhaal zou kunnen zijn!
En eigenlijk is de woeste sluipvlieg (Tachina fera) echt wel een verhaal waard.

Wanneer ‘haar tijd gekomen is’ zoekt mevrouw Woeste een plekje op in de nabijheid van vlinder-rupsen. Ze legt haar eitjes op planten in de buurt, en als de larfjes uitkomen, wachten die een passerende rups af, en boren zich dan in het rupsenlijfje.
Daar ontwikkelen ze zich in de loop van een paar weken tot volwassen vliegen, terwijl hun onvrijwillige gastheer langzaam sterft…
(Hier vind je nog een foto)

Tachina fera | Woeste sluipvlieg - Tachinid fly
Tachina fera | Woeste sluipvlieg - Tachinid fly

The tachinid fly has a life that slightly resembles that of the ichneumon wasps. But were the ichneumon wasps lay their eggs directly in the body of the caterpillars, the tachinid fly deposits her eggs on leaves that are (or at least she hopes!) in the direct proximity of caterpillars.
When the larvae have come out the eggs, the wait for a caterpillar to pass, and eventually invade it’s body, where they develop into an adult fly over the span of a few weeks, while their unwilling host slowly dies…

Deze buttons respecteren je privacy (zie info):

3 thoughts on “De Woeste Sluipvlieg – Tachinid Fly

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.