Stand van zaken – Update…

Het is intussen wel duidelijk… het lukt me vooralsnog niet om terug in mijn oude ritme van 5 berichten per week te komen.
En gezien ik het de komende maand echt heel druk heb, ziet het er ook niet naar uit dat dat snel zal veranderen. Toch een paar beelden uit mijn tuin:

I think it’s clear for everyone: after my vacation, I don’t seem to be able to come into ’the flow’ again, and reach my target of 5 postings a week.
And since I’ve a very buzy schedule for the next few weeks, I’m afraid that won’t change quickly.
But nevertheless, here are some pictures from my garden:

Misumena vatia | Kameleonspin - Goldenrod crab spider
Misumena vatia | Kameleonspin - Goldenrod crab spider

Herinner je je de kameleonspin van een paar dagen geleden? Dit weekend betrapte ik een geel exemplaar. Maar als die mogelijkheid tot kleurveranderen bij camouflage moet helpen, dat lijkt de kleur mij niet zo goed gekozen als je op zuringbloemetjes insecten wil verschalken!

Remember the picture of the goldenrod crab spider I showed a few days ago? This weekend I cought a yellow one. But I must say, I don’t think yellow isn’t a good camouflage color on sorrel flowers!

Chelidonium majus | stinkende gouwe - greater celandine
Chelidonium majus | stinkende gouwe - greater celandine

Als je stinkende gouwe voor het eerst ziet, valt het misschien niet meteen op dat je met een lid uit de papaverfamilie te maken hebt, maar bij nader toezie herken je al snel de vier wat kreukelige bloemblaadjes van een klaproos, en de harige bloemknop met twee kleppen.

At first sight, it may not be obvious that greater celandine is a member of the papaveraceae, but on closer inspection you can easily recognise the four somewhat frumpy tepals like a poppy has too, and the same hairy flowerbuds.

En tenslotte een blik in onze tuin…
Helemaal achteraan loopt een paadje naar ons ‘bos’… links de gemengde haag met een ondergroei van op deze plek vooral gele dovenetel (Lamiastrum galeobdolon), rechts een stukje van de ‘compostwerkplaats’.

And last but not least a view into the garden. You see the path leading to our birchgrove, with on the left the hawthornhedge and yellow archangel (Lamiastrum galeobdolon), and to the right a part of the ‘composting workplace’.

Deze buttons respecteren je privacy (zie info):

9 thoughts on “Stand van zaken – Update…

  1. 5berichten per week, ik vind het knap hoor. Kom meestal niet verder dan 2 en zelfs dat lukt niet zo de laatste tijd vanwege grote tuindrukte. 😉 Veel tuinplezier AnneTanne, dat bloggen komt wel weer.

  2. There is indeed a “flow” to blogging – and I find myself slipping out of it now and again, especially if I go on holiday or get diverted for some reason. There is too much real gardening to be done at the moment!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.