Vraagje ivm huidige lay-out

Omdat de huidige lay-out van mijn blogje ‘fixed-width’ is, ging ik er van uit dat op een scherm met een resolutie 1024×768 de zijbalk van mijn blog misschien slechts gedeeltelijk zichtbaar zou zijn, maar dat er hooguit een klein ‘onbeschreven’ stukje zou wegvallen, en dat er onderaan het venster een horizontale scrollbalk zou te zien zijn.

Edoch… gisteren bekeek ik voor het eerst sinds de huidige lay-out mijn blogje op een scherm met die resolutie (op een Windowscomputer met enkel IE 6.0 als browser).
En wat zag ik? De zijbalk bevond zich niet netjes naast de tekst, maar die zag je pas wanneer je helemaal naar beneden scrolde. Pas daar waar het laatste artikel eindigde, verscheen de zijbalk aan de rechterkant.

Even paniek dus… ik werk hier op een Linuxcomputer met FireFox, dus kan niet snel even nakijken of die zijbalk historie een Windows-effect, een Internet-explorer-effect of een lage-resolutie-effect is.

Mijn vraag dus aan mijn geacht publiek:
Het berichtje van vandaag bevat geen foto. Zie je rechts naast dit bericht toch een bijna vierkant foto staan? (Een foto die verandert telkens je op de refresh-knop van je browser klikt)
Of is ’13 februari 2009′ zo ongeveer het meest ‘rechtse’ element bij dit postje?

Vertel me dan meteen ook even welk besturingssysteem (Windows, Mac OS, Linux…) je gebruikt, en welke browser. (En als het even kan, ook de resolutie.)

Alvast heel erg bedankt voor de reacties….

Deze buttons respecteren je privacy (zie info):

22 thoughts on “Vraagje ivm huidige lay-out

 1. Ik vind het er al langere tijd goed, mooi en aangenaam uitzien die layout van je. Via M$ Windows Vista (updated) ziet het er via verschillende browsers (MSIE 7.0 en Firefox 3.0) goed uit. Qua resolutie gebruik ik inderdaad 1024 x 768. Of die dingen samenhangen ga ik me niet over uitlaten, behalve dan dat ik vind dat mensen die zonodig met MSIE 6 willen werken dan pech hebben 🙂

  1. Gezien ik nu al van twee mensen met 1024×768 hoor, dat de site in IE goed zichtbaar is, vermoed ik dat het probleem inderdaad samenhangt met de (toch steeds minder gebruikte) IE 6.

 2. Ik zie je blog zoals je dat bedoeld hebt met de zijbalk netjes in zicht op de juiste hoogte en een foto die telkens anders is bij verversen. Mooie foto’s trouwens.
  Mac OS X – Firefox en Safari – 1680 x 1050.

 3. Tja zus, ik kan je antwoorden, maar niet op alle vragen : ik zie de foto, ze verandert inderdaad als ik hernieuw, ik heb Windows XP, Internet Explorer, vraag met niet welke versie (waar kan ik dat zien) en de resolutie van mijn scherm dan zie ik ergens iets staan van 1028 x 768 en kleurenkwaliteit 36 bits

  1. Dat je resolutie zo laag is, en je alles toch goed ziet is al heel mooi!
   De versie vind je door in je menu naar ‘Help’ te gaan, en daar vind je iets als ‘Over Internet Explorer’, ‘About Internet Explorer’. In het venstertje dat getoond wordt als je daar klikt, zie je ook de versie…

 4. ook met Google Chrome (mijn favoriet) alles in orde. Heb hetzelfde aan de hand met mijn eigen blog wanneer ik deze wens te bekijken op oude monitors in de school.

  1. Ik ontdekte het probleem inderdaad ook op mijn monitor ‘op het werk’, al is dat niet echt een oude. Zou het verband dan ‘op het werk’, eerder dan de resolutie of de browserversie zijn ;-)?

    1. Resolutie op mijn werk is 1024×768, en ik kreeg hier al een paar reacties waar dat geen probleem opleverde. Maar… die mensen gebruikten IE 7.0, terwijl we op mijn werk nog aan 6.0 vastzitten.

 5. Ook bij mij alles te zien. Windows XP, MF 3.0.6. Beeldscherm resolutie 1280 x 1024. Ook met vernieuwen van pagina, leuk trucje!

  Groet
  Anita

 6. Dankjewel allemaal…
  Ik denk dat ik me alvast geen zorgen moet maken dat de meerderheid van mijn bezoekers de site niet goed te zien krijgt, want tot nu toe kreeg ik nog geen enkele reactie waar zich hetzelfde fenomeen voordeed als wat ik op mijn werk zag gebeuren.

  1. Dankjewel… Je bent de eerste die reageert die IE6 gebruikt (waar ik de problemen zag), en de eerste die hetzelfde probleem ziet. Dus de reden zal wel in de browserversie zitten. Ach, ik ga er maar van uit dat die niet meer al te vaak gebruik.

   Fijn dat je mijn blogje leuk vindt…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.