Ik weet niks van paddenstoelen…

onbekende zwam, de zoveelste...…al doe ik graag alsof.
En het lastige is, dat die groeisels zich bovendien zo moeilijk op naam laten brengen.
In dit postje dus een paar van die vindsels, die ik alvast voorlopig alleen nog maar met: “Euh, dinges…” kan aanspreken.

Mocht iemand me een bijzonder goed boek kunnen aanbevelen, dat me op weg zet om paddenstoelen wat vlotter te kunnen determineren, dan hoor ik dat heel graag in de commentaren!
Onbekend zwammetje - unknown fungus
Agaricus praeclaresquamosus? - Parelhoenchampignon? Western Flat-top Agaricus?
And yet another unknown fungus

Deze buttons respecteren je privacy (zie info):

9 thoughts on “Ik weet niks van paddenstoelen…

 1. Zeer mooi gefotografeerd! ‘k Heb mij van de week ook gewaagd aan het fotograferen van wat paddestoelen/zwammen bij ons in het bos, maar nog niks mooi genoeg, het is zeker niet makkelijk.

 2. @annetanne
  Mijn oud-lerares biologie die amper enkele jaren ouder is als ikzelf is een gepassioneerde zwammen/paddenstoelkenner. Zij gidst boswandelingen in het najaar, is medewerkster van Natuurpunt en pupliceert regelmatig artikels en foto’s over ‘zwammen’. Indien je geïnteresseerd bent geef me een seintje via mail…
  Een héél eenvoudige en bescheiden vrouw maar als ze het over zwammen heeft dan bloeit ze echt open…

 3. Het natuurpunt boek van Hans Vermeulen schijnt bijzonder goed te zijn. Zelf heb ik het niet, en het is momenteel uitverkocht. Maar misschien komt er een herdruk en anders kan je het tweedehands op de kop proberen tikken?
  Het enige paddenstoelenboek dat ik heb is dat van reader’s digest. Niet slecht, maar ook niet volledig. Soortenbank.nl (via http://www.soortenbank.nl/hoofdgroepen.php?groep=Paddenstoelen&selectie=3&hoofdgroepen_pad=%2C3) is ook een handig hulpmiddel.

 4. Ik ben ook zeer benieuwd naar een gouden tip over het ultieme paddenstoelen boek. Met het boek dat ik heb kan je determineren maar het doel druipt er van af, hoe krijg je welke soorten het snelst in de koekenpan en je maag. (Semi-)wetenschappellijk stelt het weinig voor.
  Op deze site van Machiel Evert Noordeloos. een NL academicus, is wel veel info te vinden, over determineren maar je vind er ook boekentips, zie http://www.paddenstoel.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.