Herfst…

Vuilboom, sporkehout - Frangula alnusAls je door de tuin loopt kan je er niet meer omheen… De zomer is dan misschien wel nog steeds niet begonnen, maar nu is hij wel echt voorbij…
Het wordt weer herfst…
Het grasveldje droogt zelf op een zonnige dag niet meer helemaal op, en tot ’s middags zie je beparelde spinnenwebben hangen.

Her en der verkleuren de bessen… De vlier hangt zwaar beladen, de bessen van het bitterzoet worden rimpelig. De herfstframbozen hangen goudgeel te glanzen en de bramen zijn diepzwart. Hier en daar aarzelt een bes van het sporkehout nog tussen rood blijven of zwart worden.
Euonymus europaeus - KardinaalsmutsWolfskersbessen doen hun best ons tot proeven te verleiden (maar na de lezing van dit commentaar op mijn artikel over Belladonna zal de lust je daartoe hopelijk vergaan), en de fluo-kleurtjes van de kardinaalsmuts willen schreeuwerig doen, maar blijven toch in harmonie met de kleuren van de herfst.
En al weet ik dat niet iedereen het met mij eens zal zijn… ik ben nu al aan het genieten van het vooruitzicht van (nog) frisser wordende avonden, nevel die opstijgt uit de velden, en de eerste vlaag van houtvuurgeur die mijn neusvleugels doet trillen als hij ergens een schoorsteen verlaat.

Deze buttons respecteren je privacy (zie info):

3 thoughts on “Herfst…

  1. Ik hunker naar die eerste geur van de houtkachel!!
    De herfst die voor de deur staat geeft me eigenlijk een heel dubbel gevoel.
    Langs de ene kant spijt dat de zomer weer voorbij is, langs de andere kant het vooruitzicht naar de herfst. De natuur die haar beste kleurenpalet bovenhaalt, de nevel boven beekjes en velden, de avonden die donkerder en killer worden (daar komt die houtkachel!), … .
    Pompoenen, Chrysanten, Kastanjes, … . Het heeft allemaal iets.
    Ja, de herfst is zeker mijn ding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.