Vraagje aan (vooral) Win XP-gebruikers

screenshot goede lay-outDe afgelopen dagen heb ik signalen gekregen van bezoekers van mijn blog dat de site niet goed wordt weergegeven.

De meeste mensen zien de site correct: een titel-banner met de foto van een bloeiend korianderscherm, met daaronder een smal bruin balkje met een ‘drop-down’-navigatiemenu. dwz als de muis over de woorden in die navigatiebalk hoovert, komt er een rij andere links naar beneden ‘gevallen’.
Vlak onder die bruine balk staat op dit ogenblik de banner van de dag van de Aarde, en daaronder het meest recente bericht.

Helaas blijkt het soms ook fout te gaan:
In plaats van dat leuke dropdown-menu, staan alle links uit dat menu in een hele lange lijst gewoon onder de titelbalk, en moet je dus schermen-ver omlaagscrollen voor je die voorbij bent… en dat doen natuurlijk heel veel nieuwe bezoekers niet. (En die links zouden zelfs niet werken ook!)

Ik zou daarom willen vragen of mensen die dit bericht lezen via RSS of via e-mail, dus niet rechtstreeks op de site, even zouden willen surfen naar de home-pagina van de blog, en mij willen laten weten via de commentaren of ze de site ‘juist’ of ‘fout’ zien. Geef in je reactie zo mogelijk ook aan welk je besturingssysteem (bv Windows XP, Windows Vista, Ubuntu 7.1, Mac OS) en je browser is (Internet Explorer 6, 7… FireFox 2, Safari…)
Ook rechtstreeks bezoekers mogen mij natuurlijk laten weten wat ze ‘zien’, maar die resultaten zullen minder betrouwbaar zijn: mensen die dit bericht lezen, zien de site waarschijnlijk goed, en reageren. Mensen die de site niet goed zien, lezen dit bericht ook niet, en geven dus geen reactie, waardoor ik een te mooi beeld krijg van de werkelijkheid.

Ik heb de indruk dat vooral de combinatie van Windows XP met Internet Explorer 7 het probleem veroorzaakt, dus als je toevallig dit combo gebruikt, zou ik zeker willen horen hoe je ‘visuele ervaringen’ met deze site zijn.

Hartelijk dank voor je reactie!

Deze buttons respecteren je privacy (zie info):

7 thoughts on “Vraagje aan (vooral) Win XP-gebruikers

 1. Ik lees je blog gewoonlijk via een reader, maar heb voor deze gelegenheid toch even mijn verschillende browsers aangewend.

  Onder Windows XP heb ik je blog bekekeken met:
  Opera: OK
  Firefox: OK
  Avant: OK
  IE: OK
  Maxthon: OK
  Flock: OK
  Safari: OK

  Ik ben dus met geen enkele browser op een van de door jou genoemde problemen gestuit.

 2. Bedankt voor de reacties.
  Met deze reactie erbij komen we op 3 Linux-gebruikers op 7. Zullen we daaruit afleiden dat Linux sterk in opmars is ;-)?
  @Pernikkel: en dan dacht ik dat ik al een heleboel browsers uitgeprobeerd had. Maar jij verslaat me dan toch nog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.