Opendeurweekend bij Ecoflora

Ecoflora - Kwekerij van wilde planten en kruidenVolgend weekend is het opendeur-weekend bij Ecoflora!
Toen afgelopen weekend ‘Pulmonaria’ in ‘al zijn gloria’ getoond werd bij Kwekerij Bastin heb ik mezelf kunnen overtuigen dat ik beter volgend jaar naar dat longkruid-weekend kan gaan, omdat de ‘nieuwe’ schaduwborder pas vanaf volgend najaar kan aangelegd worden, en daar wil ik veel longkruid in.

Maar toen viel maandag de aankondiging van Ecoflora in mijn mailbox. En twee weekends na mekaar de verleiding weerstaan… tja, dat is bijna onmenselijk. Ik ben ook maar een ‘wijf‘ dat van shoppen houdt, after all…. (tenminste: shoppen bij Ecoflora, en bij Bastin, en op de plantenbeurs in Kalmthout en ik heb ook nog een paar adressen van reuze-interessante boekenwinkeltjes en….)

OK, naar Ecoflora dus. Waarschijnlijk ga ik zondag, want zaterdag is manlief een dagje naar Yggdrasil, en wil zoonlief naar de scouts, maar zondag maak ík de plannen. Zoonlief gaan allicht mee, wegens ook zeer geïnteresseerd.
Het zou dus wel eens kunnen dat de oren van Yo – Duizendblad – De Beule zondagavond tuiten van het geratel van mijn eenkoppig kroost, want zij zorgt voor een kruidig kinderatelier tussen 14 en 17 uur.

Ook kwekerij Silene zal aanwezig zijn met haar assortiment bijzondere eenjarigen, de Groene Klusser geeft een demonstratie van vlechten met wilgentenen.
Herboristerie Helianthus vertelt meer over het drogen van kruiden,  er is een stand met advies over het ontwerp en de aanleg van een natuurlijke tuin, en je vind er artisanale juwelen uit Ecuador.  Redenen te over om een keer een ommetje via Halle te maken dus.

En nu ga ik eerst een boodschappenlijstje opmaken, dat natuurlijk weer veel te lang wordt, en vervolgens zie ik ginder nog veel meer waar ik hebberig van wordt. Laat ik dus vooraf met mezelf dus maar heel duidelijk een budget afspreken, en met mezelf afspreken dat ik alles dat ik koop wel meteen een plekje moet kunnen geven. (En dat is een gemene truc van mezelf: met nog bijna 3000 m² die vrijwel onbewerkt is, en een weekje vakantie na volgend weekend, kan ik iedereen best overtuigen dat ik kistenvol geplant kan krijgen!)

Deze buttons respecteren je privacy (zie info):
sig

5 thoughts on “Opendeurweekend bij Ecoflora

 1. Ha, ik heb ook wel zin in een bezoekje aan ecoflora nu zondag. Al bestaat de mogelijkheid dat mijn bezoek aan stubru.uit op zaterdagavond/nacht roet in het eten gooit, en ik als een halve mens met suizende oren en semi-kater acte de présence zal geven. Maar dat maakt het des te makkelijker om mij te herkennen dus: gewoon de meest afwezig kijkende, sjofele achter-in-de-dertiger aanspreken, veel kans dat ik het ben 🙂

 2. en ik heb ook nog een paar adressen van reuze-interessante boekenwinkeltjes

  En? Waar kunnen we die adressen terugvinden? Mailtje? Paginaatje op je blog?

 3. Wat boekenwinkels betreft: vandaag bij Selexys – Dominikanen geweest in Maastricht: vooral de moeite omwille van de locatie: in een voormalige kerk. Prachtig ook, omdat je op de tweede verdieping dus bijna met je neus op de plafondschilderingen zit.
  (Dagje Maastricht dus vandaag, en best redelijk weer gehad. Manlief en zoonlief hebben samen een boottochtje gemaakt terwijl ik in de stad ronddwaalde. Zoonlief was achteraf in de wolken over het dagje uit. Heeft wel tien keer gezegd dat we hem zo’n mooie dag hadden bezorgd. Zoenen kan je zo’n kind dan…)

  In Eindhoven is reisboekhandel ’t Landschap (op de Kleine Berg) heerlijk, en daar vlakbij zit ook een heel leuk literair boekwinkeltje.
  De Groene Waterman in Antwerpen is natuurlijk een klassieker….
  In Hasselt ga ik graag eens bij de Markies van Karabas op bezoek…
  Johannes en de Kleine Johannes in Leuven.
  Oh ja, en ook nog op de Kleine Berg in Eindhoven heb je de Boekenberg (kinderboekenwinkel)…

 4. Ik weet niet exact hoe laat ik bij Ecoflora ga zijn, maar ik zal me alvast melden bij Yo… Dan kan zij me eventueel vertellen wie van de courante voorbijgangers hier nog al bij haar gepasseerd is 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.