Roze brillen in soorten en maten.

Borrowdale in Pink - Foto: Tim Haynes - Creative Commons LicenseToen ik vandaag Mencks eerste berichtje van deze roze-brillen week las, schoot mij meteen de term ‘shocking pink’ door het hoofd. En vervolgens zocht ik uit, welke tint roze het best paste, bij de berichtjes die ik al tegenkwam.
De beschrijving die Annemie gaf van een echte optimist, daar vond ik ‘theeroos roze’ het best bij passen.
Ik hoorde Blah over haar bezoek aan het ziekenhuis, of beter: het verslag van haar pogingen tot het verlaten van die instelling, en dat was weer een feller kleurtje roze. Hotpink misschien?

Mijn eigen blogje van maandag vervolgens. Laat ik het omwille van de mijn felroze Japanse kwee maar Japans roze noemen. De ontspannen manier waarop Mirthe door haar bril kijkt om haar dag te beschrijven, daar past Lavender pink bij, terwijl Xixarro’s stukje ietwat ‘dark pink’ gekleurd is.
Ondanks de zieke leerlingen, werd de dag in de klas van juffrouw Fleur simpelweg ‘Pink’, en Vaantje voelt zich ‘great’, en doet dat volgens mij licht karmijn roos. Het bitterzoete verhaal over Chelones weggelopen kat vind ik frambozenroos.

De week is nog maar net begonnen, dus ik verwacht dat de roze tinten nog worden uitgebreid. Van wie komt een berichtje in bleek pink, Thule’s roze, Frans roze, oud roze, mistig roze of misschien zelfs ebbenhout roze?

(De namen van de tinten roze en de bijpassende kleurcodes heb ik geleend bij Wikipedia Pink, Wikipedia Roze, Wikipedia Salmon Pink, Wikipedia Fuchsia, en Wikipedia Lavender.
De foto is van Tim Haynes en valt onder een Creative Commons License)

rozebrilweekklein.jpg

Deze buttons respecteren je privacy (zie info):
sig

9 thoughts on “Roze brillen in soorten en maten.

 1. Jij bent snel met dat lijstje. Heel origineel ook.
  Zolang het maar niet zeemzoeterig overkomt. Frambozenroos; frambozen vind ik verschrikkelijk lekker en ze zijn vreselijk gezond (bevatten veel oxidanten)

 2. Ach, snel… Vandaag had ik nu eenmaal wat meer tijd dan anders.
  En dat ‘shocking pink’ dat door mijn hoofd schoot toen ik Mencks stukje las, dat was vervolgens inderdaad de aanleiding.

  Ik vind frambozen trouwens ook heerlijk – en dat doet me er aan denken (note to self) dat ik volgend weekend de herfstframbozen dringend moet gaan snoeien!

 3. Wat een kleurrijke indeling. Ik hoop in de loop van deze week meerdere van die rozetinten te kunnen aanwenden. Dat ‘shocking pink’ was er zodoende slechts eentje van, kwestie van het ganse palet af te lopen. 🙂

 4. In opdracht van MIRA voert de onderzoeksgroep Landschapsanalyse en landgebruik van de Katholieke Universiteit Leuven een internetenquête over de Vlaamse privétuin. Hebt u ook een privétuin, doe dan mee aan de enquête (met of zonder roze bril).

  http://www.tuinenquete.be/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.