Gevaarlijk weer

Daarnet even in de tuin geweest…
Het waait verschrikkelijk hard, de was hangt horizontaal aan de drooglijn en de wind gaat bijna griezelig te keer in de bomen rond het huis. Maar de zon komt regelmatig door de wolken heen piepen, en ik kan er niet aan doen, ik voel iets van lentekriebels.
Ik zou eigenlijk hard aan het werk willen gaan in de tuin… maar ik houd me in, want ik weet dat het nog veel te vroeg is. Het is echt nog maar begin januari, en het kan nog gaan vriezen, gaan sneeuwen, gaan winteren…
Toch kan ik dat op dit ogenblik eventjes helemaal niet geloven. Ik wil met mijn handen in de grond wroeten, ‘lenteschoonmaak’ houden in de border (lees: de plantenresten van vorig jaar afbreken, in kleine stukjes breken en gewoon ter plaatse laten liggen… Waarom alles naar de composthoop 50 m verderop sjouwen, om als de compost verteerd is het weer terug te sjouwen?)

Maar nee, het is echt te vroeg… Het is gevaarlijk, zo’n weer! Ik voel me uitgedaagd om allerlei dingen te gaan doen in de tuin, waarvan ik eigenlijk weet dat het niet goed is, te vroeg is.

En om met mijn fototoestel naar buiten te gaan lijkt ook geen optie… te winderig, geen kans op een scherpe foto.
Straks mijn loopschoenen maar even aantrekken – ik moet echt wat energie kwijt!

Deze buttons respecteren je privacy (zie info):
sig

4 thoughts on “Gevaarlijk weer

 1. Straks mijn loopschoenen maar even aantrekken – ik moet echt wat energie kwijt!

  Ik zou zeggen: loop met die loopschoenen maar deze richting uit. Je zou hier vlot al je energie kunnen kwijtraken 🙂
  Maar ik vrees dat tegen dat je hier bent je toch al die energie al gaat kwijt zijn, dus ook weer geen oplossing.
  Met de auto tot de voordeur en dan de loopschoenen aan misschien?

 2. En voor de zoveelste keer was jouw commentaar weer in de spam-quarrantaine terechtgekomen. Ik begin echt te geloven dat die spamfilter jou echt niet moet, want jij bent de enige bij wie dat telkens weer gebeurt.

  Oh ja, gewoon dus mijn gewone loopje gelopen vandaag…

 3. Hey Anne,
  als ik buiten kijk heb ik zin om de snoeischaar te nemen en dacht ook dat t daar nog te snel voor was. Nu lees ik echter in mijn Yule agenda dat t komende dinsdag nieuwe maan is en dat t dan een ideaal moment is om zieke planten te snoeien?
  Kruidige groeten
  Evie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.