2 thoughts on “Kerstwens

  1. Onrust? Het volgende is misschien meer een monologue intérieur dan een reactie.
    Door omstandigheden ben ik thuis en heb m’n mail bekeken en naar plekken geklikt waar ik wel vaker kom.
    Ik dacht, toen ik je wenswoorden las, jee wat goed wat je schrijft – accepteer de vrede én de onrust in je, dat te kunnen is een geschenk voor jezelf. Maar het staat er niet. Wie is het Kerstkind? Is het het opstandingsbeginsel, de innerlijke opstanding, de omme-keer, de metanoia, in íeder mens, waarin de onrust van de ver-kering heeft plaatsgemaakt voor aanvaarding? Of is het toch een verwijzing naar Jezus? Maar de man was vrede en bracht en brengt vrede. De onrust is in degene die z’n illusies ziet wankelen, begrijp ik voor mijzelf. Het is niet de onrust van het Kerstkind. Hoe dan ook, je wens heb ik met dank gelezen, want het zette me aan het denken. Fijne vacantie tijdens deze nog steeds korte dagen en veel goeds voor na advent.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.