Kweepeerrecepten en toch maar weer een ander kleurtje

Ik merk dat er de laatste dagen veel bezoekers op dit blogje komen via de zoekterm ‘kweepeerrecepten’. Tja, die vind je op deze site niet veel, maar ik zie vandaag dat in het nieuwe nummer van Landleven een paar lekkere recepten staan. Jammer… intussen zijn al onze kweeperen verwerkt of uitgedeeld. Te bewaren voor volgend jaar dus.
Ook op de site van Landleven staan trouwens nog een paar recepten.

En inderdaad, de look van mijn blog is toch weer veranderd… Ik vond de rode accenten toch te sterk contrasteren met de kleuren van de titelbalk/foto. Op een bepaald ogenblik ging ik met tegenzin naar mijn blog kijken, en dat was het signaal dat ik toch een andere kant op moest.
Om van twee zijbalken terug te gaan naar één hielp al wat, en om de sterretjes voor elk zijbalk-item weg te halen, dat deed ook al wat, maar de kleur bleef wat te scherp naar mijn zin.
De standaardkleurensetjes van het Mandigo-theme waren me uiteindelijk allemaal te scherp, dus heb ik die wat bijgewerkt (maar wie goed kijkt, ziet dat de verschillende icoontjes niet allemaal mooi dezelfde tint hebben… misschien later nog wat aan sleutelen). Dan het titelplaatje aangepast, waardoor de foto mooier geleidelijk overgaat in de kleur van de achtergrond, die ook niet helemaal egaal is. Tja, zo leert een mens The Gimp nog eens wat beter kennen. Als finishing touch nog een paar andere grafische details aangepast, en nu even afwachten of dit beter bevalt.
(Tja, dat is het voor- en het nadeel als je de WordPress-software zelf ergens op een server hebt staan: Als je je blog bij wordpress.com gehost wordt, ben je veel beperkter in de keuzes van je themas, en kan je binnen in die thema’s alleen nog een paar standaarddingetjes aanpassen (tenzij je gaat betalen). Als je het boeltje op je eigen serverruimte hebt, heb je veel meer mogelijkheden, maar is het lastiger om wat je standaard aangeboden krijgt en wat je daar zelf in wijzigt mooi op elkaar af te stemmen…)

Deze buttons respecteren je privacy (zie info):

6 thoughts on “Kweepeerrecepten en toch maar weer een ander kleurtje

 1. Inderdaad veel aangenamer zo Ann.
  Het groene geeft een rustige sfeer weer, het vorige was idd. wat schreeuwerig.
  Maar dat is vaak zo bij een ontwerp. Je maakt wat, en eerst ben je enthousiast, maar het moet rijpen. En pas dan weet je uiteindelijk of het dat nu wel of niet is.
  En een eigen ruimte op een webserver geeft je toch veel meer mogelijkheden. Je kan gewoon alles aanpassen tot in het kleinste detail. Leuk spelen 🙂
  P.S.: controleer je de link naar LandLeven eens a.u.b. ik denk dat daar een verkeerde copy/paste gebeurd is 🙂

 2. Oei… inderdaad 😉
  Dankjewel, die ga ik zo veranderen….
  Er bleek overigens iets vreemd aan de hand met die link: ik surfte in een andere tab naar de pagina van Landleven in kwestie, maar werkte daarna even verder aan dit commentaar. Vervolgens ging ik van deze tab weer terug naar de Landleven-tab… maar het adres in de adresbalk bleef op deze pagina staan. Ik had dat dus ook weer bijna foutief gecopy-pasted. Dus even een pagina teruggegaan op Landleven, en dan naar de goeie, om dan pas de link te kunnen copiëren.
  En nog een vraagje: Ik heb daarstraks de kleurtjes zitten aanpassen op de PC (omdat ik de indruk heb dat die betere kleuren geeft dan de laptop: alle foto’s die ik op de laptop heb bewerkt, blijken later op andere computers schreeuwerig, oververzadigd). Maar nu ik weer achter de laptop zit, vind ik de achtergrond van het middendeel (en dus ook de achtergrond van bv de commentaarvlakken, weer wat rozig… hoe komt dat elders over? (en de achtergrond van mijn commentaar is dan weer wat te grijzig…)

 3. Al mijn ontwerpen, of dit nu voor druk of beeldscherm is, worden steevast gemaakt op mijn vaste PC met een CRT scherm.
  Laptops, met over het algemeen (oudere) TFT schermen geven een verkeerde indruk van kleuren. Wanneer ik dan toch iets maak op m’n laptop, dan verifieer ik steeds op mijn vaste pc met CRT scherm.
  Bij die nieuwere TFT schermen heb je dat probleem zo niet meer. Dus denk je dat het er goed uitziet achter je crt scherm, dan zit je goed.
  Jouw commentaar box heeft trouwens een grijs/groene schijn, en ziet er “toppie” uit 🙂
  P.S: kijk nog eens naar de link van LandLeven. Ik denk dat er nu een lege achter zit 🙂 De hover werkt wel maar geen link 🙁

 4. Anne, je blog ziet er prima uit nu! Beter toch dan het rood dat ik aanvankelijk mooi vond maar uiteindelijk zoals jij het zegt, wat opdringerig en schreeuwerig!

 5. Hey, gisterenavond een comment geplaatst, maar verdwenen? Mijn browser deed wel even raar, dus precies toch wat misgegaan.
  Poging 2 🙂
  Wanneer ik een ontwerp maak voor druk of scherm, doe ik dat steevast op mijn vaste PC met een CRT scherm. Doe ik het toch op mijn laptop met een TFT scherm, dan controleer ik sowieso op mijn vaste pc. Zit het daar goed, dan is het voor mij ok.
  Vooral oudere TFT schermen zullen kleuren altijd wat vager weergeven. Wanneer je kleur, zeker bij felle kleuren, op een TFT scherm goed zit, dan is dit idd. op een “gewoon” scherm meestal schreeuwerig.
  Dit probleem is wel opgelost bij de nieuwe TFT schermen. Daar kan je wel vertrouwen op de kleurweergave.
  Ann, jouw commentaar box heeft trouwens een mooie groen/grijze kleur. Mooi! De hele stylesheet is trouwens mooier zo. Het vorige was inderdaad wat schreeuwerig. Maar dat heb je altijd hé, het moet wat rijpen. Wanneer ik een ontwerp voor een klant maak, krijgt mijn vrouw bijna een inzinking wanneer ik voor de derde keer opnieuw beginnen met kleurtjes te spelen 🙂
  In ieder geval, mooi zo! Rustgevend, natuurlijk, … .

 6. Ik moet zeggen, dat ik het afgelopen jaar bij voorkeur op de laptop werkte (geen oude laptop dus, een Acer Aspire 5000). Dat was deels omwille van het feit dat toen we die een jaar geleden kochten, mijn Linux-installatie op de PC op heel wat punten niet meer lekker liep en ik tegen een reinstall opzag, en deels omdat, na een tijd op de laptop te werken, ik de kleuren op de PC monitor te fel ging vinden, de inderdaad iets vagere kleuren op het TFT-scherm bevielen me meer. Maar inmiddels weet ik nu wel beter ;-), en mijn foto’s bewerken doe ik alvast niet meer op de laptop…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.