Niet schrikken!

Er wordt aan de lay-out van de blog gesleuteld, dus niet schrikken als je plots iets heel anders voor je neus krijgt….

Update, één dag later:
Ik heb inderdaad voor het Mandigo-thema gekozen, maar heb nu wel nog wat werk…
Het plaatje in de titelbalk moet nog aangepast worden, en bovendien moet ik al mijn oude posts nalopen. Dat wist ik al langer hoor, maar ik was nu eenmaal dom geweest bij het gebruik van het vorige thema: Ik wilde ook bij dat thema graag de foto’s laten ‘floaten’ aan de rechterkant van het tekstvak, maar de eigenlijke stylesheet ging er van uit dat je de foto’s boven de tekst plaatste. En in plaats van zo slim te zijn om die stylesheet te veranderen, desnoods gewoon door een class toe te voegen waar ik voortaan al mijn afbeeldingen aan toe te wijzen, heb ik elke foto afzonderlijk in een div’je geplaatst, dat ik rechtstreeks in de tag een stijlkenmerk ‘float’ meekreeg. En het gevolg laat zich raden: in een ander thema ‘verdwijnen’ die foto’s vervolgens dan al heel gemakkelijk, reden overigens dat ik al lang had getwijfeld om eens een ander thema uit te proberen. Dat betekende immers: alle oude teksten nalopen en aanpassen.
OK, daar ben ik nu dus toch mee bezig, en ik heb mijn lesje wel geleerd: voortaan geen enkel terugkerend stijlkenmerk beschrijven in de tekst, allemaal netjes toevoegen aan de stylesheet….

Deze buttons respecteren je privacy (zie info):

8 thoughts on “Niet schrikken!

 1. Het ‘Mandigo’-theme (by tom) is zeker mooi. Wat ik mij echter afvraag: ik zie dat dit eveneens een WordPress-thema is. Maar als ik er de thema’s van WordPress op nasla, krijg ik dit niet te zien. Op welke themalijst ga jij winkelen?

 2. @Menck
  Oei… ’t Is al even geleden dat ik deze gedownload heb. Waar ik hem toen vond, weet ik niet, maar als ik nu kijk op http://www.onehertz.com/portfolio/wordpress/mandigo/, dan meen ik me toch die doos kleurpotloden rechtsboven te herinneren…
  Maar hoe kwam ik daar oorspronkelijk terecht? Helaas, geen idee meer.
  Vaak vertrek ik van een aankondiging van nieuwe thema’s op het WordPress-dashboard, en surf ik dan wat rond. Wat me aanstaat download ik dan alvast naar de PC, of zet ik op de server om nu en dan eens uit te proberen. Maar precies omwille van het probleem met de ‘floatende’ fotootjes ben ik lang aan mijn vorige thema blijven vasthangen, en heb ik er geen idee meer van hoe en wanneer ik over die Mandigo gestruikeld ben.

  Later toegevoegd:
  Wat ik me net ook realiseer: wat je vraag betreft over hoe ik aan dít WordPress-thema kom… Toen ik zonet de URL van jouw site bekeek, realiseerde ik me, dat jij een op wordpress.com gehoste blog hebt, terwijl ik wel met de WordPress-software werk, maar zelf over webruimte beschik. En dan heb je inderdaad véél meer keuze wat thema’s betreft…

 3. Dank je wel voor de feedback Annemie…
  Ik had de neiging om in het groene te blijven hangen, maar ik denk dat je gelijk hebt, en dat het rode inderdaad geen slechte keuze zou zijn….

 4. Grappig om te merken in mijn stats dat er vandaag blijkbaar veel vaker naar het artikeltje van de dag werd geklikt dan anders, en dat op een uiterst zonnige zondag, wanneer het verkeer naar de blog meestal wat inzakt….
  Leuk, dat mensen dus blijkbaar nieuwsgierig zijn naar de voortgang.
  Intussen ben ik zelf wel te spreken over het thema. Het is behoorlijk omvangrijk, het grootste thema-pakket dat ik geïnstalleerd heb staan, maar het heeft dan ook flink wat mogelijkheden om het – ook zonder enige kennis van webdesign en css zelf aan je wensen aan te passen.
  En er zitten een paar leuke features aan… zo kan je op de algemene pagina, waar meerdere posts achter mekaar staan (niet deze commentaarpagina dus) met behulp van de twee kleine icoontjes in de rechterbovenhoek van elke post, de zijbalken wegdoen, of de post in kwestie invouwen, zodat de onderliggende meer naar boven komt.
  Zelf ben ik er nog niet uit of ik de zijbalken ook zou laten terugkomen op de pagina met de individuele posts. Enerzijds vind ik het mooier als de tekst daar lekker de ruimte krijgt, anderzijds is het wel handig dat je via tags, categorieën of de blogroll weer van de pagina wegkan…

  @Menck,
  Wat ik me net ook realiseer: wat je vraag betreft over hoe ik aan dít WordPress-thema kom… Toen ik zonet de URL van jouw site bekeek, realiseerde ik me, dat jij een op wordpress.com gehoste blog hebt, terwijl ik wel met de WordPress-software werk, maar zelf over webruimte beschik. En dan heb je inderdaad véél meer keuze wat thema’s betreft…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.