De Kruidenklets…

Paeonia lactiflora 'Sarah Bernhard' - Pioenroos

Een paar maanden geleden startte ik mijn blogje… eerst behoorlijk impulsief bij Blogger, een paar weken later – om ook die software uit te proberen – met een ‘mirror’ op WordPress.com.
Mijn bedoeling was om enkele keren per week een stukje te ‘plegen’ over een plantje dat mij op dat ogenblik was opgevallen in de tuin, of dat op een andere manier onder mijn aandacht was gekomen. Wellicht kon ik dan in een paar opeenvolgende stukjes achtereenvolgens naamgeving, folklore en medicinaal gebruik bespreken…
Het bloggen beviel, maar al snel merkte ik dat het medium wel aanleiding gaf tot een anderssoortige vorm van schrijven dan een gewone website. Niet (slechts) de strakke vorm van een kruidenmonografie, maar wel verleidend tot een meer persoonlijke reflectie op plantjes, de natuur, tuinieren…
In de korte periode van zijn bestaan heb ik zelf mijn ideeën over de vorm van mijn blog ook zien evolueren. Ik pin mij dus op dit ogenblik nergens op vast… hooguit op een voorgenomen frekwentie van twee tot drie stukjes per week. De vorm zal heel verscheiden zijn: van zuiver informatieve stukjes over planten en plantjes, over praatjes over wat tuinieren en planten voor mij betekenen, tot bespiegelingen over natuur en milieu en onze rol daarin…

Ik nodig iedereen uit me te vergezellen op mijn uitstapjes door kruiden-blog-land…

’n kruidige groet,
AnneTanne

Deze buttons respecteren je privacy (zie info):

One thought on “De Kruidenklets…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.