En stilaan is de tijd aangebroken dat je nog maar eens af en toe de winkel binnenloopt, omdat je de meeste ingrediënten voor de warme maaltijd uit de tuin haalt.
Wij aten er nog wat gierst bij, en een flinke portie verse peultjes.
We rondden de maaltijd af met een heerlijke kom versgeplukte aardbeien…
Frittata van Snijbiet
Ingrediënten
- 300-400 gr snijbiet
- 5 eieren
- 1 teentje knoflook gehakt
- een handvol geraspte kaas
Instructies
- Verhit de oven voor op 180° C en beboter een (liefst ronde) lage ovenschotel (taartvorm).
- Was de snijbiet en snij ze in dunne reepjes. Jonge blaadjes gebruik je in hun geheel, van ouderen snij je de stengels af (bewaren voor een ander gerecht...)
- Verhit een klein beetje olijfolie en voeg de snijbiet met aanhangend water toe. Laat slinken op een matig vuur.
- Klop de eieren los en voeg de gehakte knoflook toe. Breng op smaak met peper en zout.
- Meng de iets afgekoelde snijbiet met het geklopte ei en giet het mengsel in de ovenschotel. Bestrooi met de geraspte kaas.
- Bak gedurende 30-35 min in de oven.
- Snij in kwarten en serveer met een frisse salade.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vertel me wat je ervan vond!
Dit betekent dat je al royaal snijbiet hebt! Hier is het nog treurnis… En het is één van de gemakkelijkste en meest slakbestendige groenten, naar men zegt.
De snijbiet die we zelf gezaaid hebben, daar is niks van in huis, euh, in de tuin gekomen. Maar vorig jaar hebben we een paar planten laten doorschieten, en die hebben zich zo rijkelijk uitgezaaid, dat we op dit ogenblik aan de snijbiet die we wieden voldoende hebben voor een maaltijd…
De snijbiet is hier dan wel gestaag aan het groeien (een tiental plantjes hebben het gehaald, dus ik hoop dat een vijftal uiteindelijk tot een oogstbaar stadium komen) maar ik ben toch wel jaloers dat je er nu al van kan snoepen… Het receptje wordt in elk geval gebookmarked, want ziet er lekker uit!
Kan niet slecht zijn.
Klinkt lekker. Ik ga het vanavond eens uitproberen met snijbiet uit eigen tuin. Net genoeg voor 2 personen. Wat zou ik met de stelen dan kunnen doen? Weet je een lekker recept?
Ik gebruik de stelen meestal in wokgerechten…