Frittata van Snijbiet

En stilaan is de tijd aangebroken dat je nog maar eens af en toe de winkel binnenloopt, omdat je de meeste ingrediënten voor de warme maaltijd uit de tuin haalt.
Wij aten er nog wat gierst bij, en een flinke portie verse peultjes.
We rondden de maaltijd af met een heerlijke kom versgeplukte aardbeien...

Frittata van Snijbiet

print recipe
Fritata van Snijbiet
Een in de oven gebakken 'omelet' die ook als vulling van een hartige taart bruikbaar is.
Ingrediënten
  • 300-400 gr snijbiet
  • 5 eieren
  • één teentje knoflook, gehakt
  • een handvol geraspte kaas
Bereiding
Was de snijbiet en snij ze in dunne reepjes. Jonge blaadjes gebruik je in hun geheel, van ouderen snij je de stengels af (bewaren voor een ander gerecht...)Verhit een klein beetje olijfolie en voeg de snijbiet met aanhangend water toe. Laat slinken op een matig vuur.Klop de eieren los en voeg de gehakte knoflook toe. Breng op smaak met peper en zout.Verhit de oven voor op 180° C en beboter een (liefst ronde) lage ovenschotel (taartvorm).Meng de iets afgekoelde snijbiet met het geklopte ei en giet het mengsel in de ovenschotel. Bestrooi met de geraspte kaas.Bak gedurende 30-35 min in de oven.Snij in kwarten en serveer met een frisse salade.
Details

Voorbereiding: Baktijd: Totaal: 4 personen

AnneTanne

6 comments to Frittata van Snijbiet

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge