Frittata van Snijbiet

En stilaan is de tijd aangebroken dat je nog maar eens af en toe de winkel binnenloopt, omdat je de meeste ingrediënten voor de warme maaltijd uit de tuin haalt.
Wij aten er nog wat gierst bij, en een flinke portie verse peultjes.
We rondden de maaltijd af met een heerlijke kom versgeplukte aardbeien…

Frittata van Snijbiet

Frittata van Snijbiet
Porties 4
Schrijf een review
Print
Voorbereidingstijd
15 min
Bereidingstijd
35 min
Totaal
50 min
Voorbereidingstijd
15 min
Bereidingstijd
35 min
Totaal
50 min
Ingrediënten
  1. 300-400 gr snijbiet
  2. 5 eieren
  3. 1 teentje knoflook, gehakt
  4. een handvol geraspte kaas
Werkwijze
  1. Verhit de oven voor op 180° C en beboter een (liefst ronde) lage ovenschotel (taartvorm).
  2. Was de snijbiet en snij ze in dunne reepjes. Jonge blaadjes gebruik je in hun geheel, van ouderen snij je de stengels af (bewaren voor een ander gerecht...)
  3. Verhit een klein beetje olijfolie en voeg de snijbiet met aanhangend water toe. Laat slinken op een matig vuur.
  4. Klop de eieren los en voeg de gehakte knoflook toe. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Meng de iets afgekoelde snijbiet met het geklopte ei en giet het mengsel in de ovenschotel. Bestrooi met de geraspte kaas.
  6. Bak gedurende 30-35 min in de oven.
  7. Snij in kwarten en serveer met een frisse salade.
AnneTannes Tuin http://annetanne.be/kruidenklets/
Deze buttons respecteren je privacy (zie info):
sig

6 reacties op “Frittata van Snijbiet

  1. Dit betekent dat je al royaal snijbiet hebt! Hier is het nog treurnis… En het is één van de gemakkelijkste en meest slakbestendige groenten, naar men zegt.
    Zem recently posted…De meidoorn: bomenkalender nr.6.My Profile

    • De snijbiet die we zelf gezaaid hebben, daar is niks van in huis, euh, in de tuin gekomen. Maar vorig jaar hebben we een paar planten laten doorschieten, en die hebben zich zo rijkelijk uitgezaaid, dat we op dit ogenblik aan de snijbiet die we wieden voldoende hebben voor een maaltijd…

  2. De snijbiet is hier dan wel gestaag aan het groeien (een tiental plantjes hebben het gehaald, dus ik hoop dat een vijftal uiteindelijk tot een oogstbaar stadium komen) maar ik ben toch wel jaloers dat je er nu al van kan snoepen… Het receptje wordt in elk geval gebookmarked, want ziet er lekker uit!
    bart recently posted…betraptMy Profile

  3. Kan niet slecht zijn.
    supermasj recently posted…Poel et ceteraMy Profile

  4. Klinkt lekker. Ik ga het vanavond eens uitproberen met snijbiet uit eigen tuin. Net genoeg voor 2 personen. Wat zou ik met de stelen dan kunnen doen? Weet je een lekker recept?
    Sjouke recently posted…Proef: bestellen bij AlbertMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge