Er komt schot in?

Een tijd geleden toonde ik al een foto van onze zwemvijver in wording...

Het idee daarvoor ontstond - of beter gezegd: werd aangewakkerd - tijdens ons bezoek een paar jaar geleden aan de tuin van Muggenbeet met daarin, inderdaad een zwemvijver. En toen bleek dat Muggenbeet zijn zwemvijver eigenhandig had uitgegraven stond voor de heren des huizes hier vast: wat Muggenbeet kon, dat zou hen ook lukken.

Maar dat was buiten de Olmense bodemgesteldheid gerekend. Net als ten huize van Muggenbeet zitten we hier op het Kempische zand, maar hier, aan de oevers van de Grote Nete, spreken we wel van 'alluviale Kempen', en daar zit onder het zand al snel een flink kleilaag. En het weggraven van de laag teelaarde was geen punt... en van de laag zand daaronder, dat ging ook vlot... Maar toen...

En na een jaartje van regelmatig graven het gat nog steeds geen 'bezwembare' afmetingen had, werd stilaan duidelijk dat er toch gemotoriseerde hulp noodzakelijk was.
En uiteindelijk was het dan afgelopen woensdag zover... in een mum van tijd werd de kuil voor de vijver uitgegraven...


Links het zwemgedeelte, rechts het filtergedeelte... (Foto met groothoeklens, dus de afmetingen lijken bedrieglijk veel groter dan de werkelijkheid.)

Op het perceel dat achter de zwemvijver ligt, is links nog een stukje moestuin, waar dit jaar de aardappelen en de pompoenen een plek vinden, en rechts het stukje van de tuin dat nu al de wijdse naam 'rozentuin' heeft, maar dat nog heel erg volwassen moet worden.
De ongesnoeide heg achter de vijver vormt de westgrens van de tuin, en die lopen verder naar het noorden uit op een rij eiken die in het noordelijke deel van de westgrens vormen (de rechterhelft van de hoogste bomen op de achtergrond).

En de berken rechtsachter... tja, meer daarover lees je hier. Intussen is de helft van het toen 'dreigende' berkenbos gereduceerd tot het bosje op de achtergrond van deze foto... En waarschijnlijk zal dat berkenbos nog wel wat verder uitgroeien, want voorlopig zijn er niet meer meteen plannen om delen van het bos verder te ontginnen.

AnneTanne

7 comments to Er komt schot in?

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

CommentLuv badge